'De zes noteringen van UB40 kan ik wel missen'

Morgennacht begint het aftellen met de Top-2000 weer. Vijf dj’s van Radio 2 over de beste en slechtste platen in de lijst....

Sander de Heer (33)

Sander de Heer (33)
De in Nijmegen geboren VARA-presentator is sinds februari dit jaar verantwoordelijk voor het programma De Heer Ontwaakt! tussen 6 en 9 uur in de ochtend. Hij houdt vooral van ‘goeie, ouwe, krakende soul’. Wat maakt de Top-2000 week anders dan de andere weken in het jaar? ‘Het is 24 uur lang één programma, het stopt niet en gaat dag en nacht door.’Beste plaat uit de Top-2000:

Sander de Heer (33)
‘I want you van Elvis Costello.’Minste plaat uit de Top-2000:

Sander de Heer (33)
‘Ik ben niet zo’n liefhebber van Acda & De Munnik.’

Hans Schiffers (48)

Hans Schiffers (48)
Schiffers stapte in 1997 over van 3FM naar Radio 2 en presenteert van maandag tot vrijdag van 14 tot 17 uur Schiffers.FM voor de AVRO. ‘Mijn muzieksmaak is heel breed. Je kunt van alles bedenken. Mijn 3FM-verleden verraadt zich: The Prodigy, Snoop Dogg. De Top-2000 heeft een zwaar stempel gedrukt op ieders gedachten de laatste week van het jaar. Je kunt er niet meer omheen. Heerlijk om te verdwalen in de muziek en herinneringen van je leven.’Beste plaat uit de Top-2000:

Hans Schiffers (48)
‘Onmogelijke vraag aan een dj, maar ik doe een poging: Wild Places van Duncan Browne .’Minste plaat uit de Top-2000:

Hans Schiffers (48)
‘Sunday Bloody Sunday van U2. De vele drive-inshows in het verleden hebben de zeggingskracht van die plaat om zeep geholpen.’

Stefan Stasse (48)

Stefan Stasse (48)
De geboren Amsterdammer is een van de presentatoren van het KRO-avondprogramma Theater van het Sentiment. Hij werkt al meer dan vijftien jaar voor Radio 2, maar houdt stiekem van ingewikkelde jazzmuziek. ‘En ik heb het hele oeuvre van Mylou Frencken. De Top-2000 is voor mij zes dagen dronken worden van de muziek en liederlijk wachten tot het doek weer valt. Na het schansspringen op tv is alles weer normaal.’ Beste plaat uit de Top-2000:

Stefan Stasse (48)
‘For no one van The Beatles. Ik ben groot fan van Paul McCartney. Dit is een nummer vol hartenpijn, verlangen en onmacht . ‘In her eyes I see nothing’. Het hele verhaal in 1 minuut en 56 seconden.’Minste plaat uit de Top-2000:

Stefan Stasse (48)
‘Joan of Arc van OMD. Ik hoop dat die niet in mijn uren zit.’Jan-Willem Roodbeen (31)

Stefan Stasse (48)
De in Bilthoven geboren dj presenteert van maandag tot en met vrijdag De Gouden Greep voor de EO. Hij werkt sinds 1998 voor Radio 2, eerst als invaller, sinds drie jaar als vaste kracht. Roodbeen houdt vooral van bands als The Killers en Snowpatrol. ‘De Top 2000 is voor mij bijzonder door de persoonlijke verhalen van luisteraars. Wanneer de muziek een verhaal versterkt bezorgt me dat regelmatig kippenvel.’Beste plaat uit Top-2000:

Stefan Stasse (48)
‘God Only Knows van The Beach Boys is voor mij het mooiste liefdesliedje ooit.’Minste plaat uit Top-2000:

Stefan Stasse (48)
‘Prisencolinensinainciuso van Adriano Celentano. Toen ik dat nummer voor het eerst hoorde dacht ik: wat? Komt ieder jaar trouwens best hoog in de Top-2000.’

Bert Kranenbarg (43)

Bert Kranenbarg (43)
Hij presenteert maandag tot en met vrijdag van 17 tot 19 uur Knooppunt Kranenbarg. Hij werkt sinds 1995 voor Radio 2. Zijn favoriete muziek bestaat naast het Radio 2-repertoire uit al het muzikaals dat uit Frankrijk komt. ‘Van het traditionele chanson tot al het prachtigs dat de Franstalige artiesten van nu maken.’ De Top-2000 past voor hem goed in de weemoed tussen Kerst en Nieuwjaar. ‘Ik word er in die week altijd opvallend vaak op aangesproken, ook door mensen waarvan ik dacht dat ze helemaal niet wisten dat ik bij de radio werk.’ Beste plaat uit de Top-2000:

Bert Kranenbarg (43)
‘A day in the life van The Beatles. De mooiste van hun 55 platen in de lijst zou toch op 1 moeten staan.’ Minste plaat uit de Top-2000:

Bert Kranenbarg (43)
‘De zes noteringen van UB40 zou ik met gemak kunnen missen.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden