De Volkskrant zoekt theaterredacteur

De Volkskrant zoekt een theaterredacteur, om in vaste dienst toe te treden tot onze kunstredactie. Onder leiding van de chef kunst schrijft de theaterredacteur beeldbepalende artikelen over podiumkunsten. Hij of zij bedenkt en bepaalt waarover en hoe er over podiumkunsten in de Volkskrant wordt geschreven.

Redactie
null Beeld de Volkskrant
Beeld de Volkskrant

Daarvoor moet de redacteur een goed overzicht hebben over de wereld van theater, dans, cabaret, musical en comedy, en het nieuws op dat gebied goed bijhouden. Ook is hij of zij goed op de hoogte van wat er elders in de kunsten speelt. Want het katern V, waar de kunststukken onder vallen, wil zich nadrukkelijk onderscheiden door over de randen van de afzonderlijke kunstdisciplines heen te kijken.

De ambitie is bovendien om de beste kunst voor een zo breed mogelijk Volkskrantpubliek interessant en boeiend te maken. Daarvoor moet de redacteur zich goed kunnen verplaatsen in de Volkskrantlezer. Even essentieel vinden wij het dat de redacteur onvermoeibaar is in het vinden van originele invalshoeken en de beste manieren om een verhaal te vertellen, zowel op papier als online.

De redacteur weet daarbij een groep medewerkers te enthousiasmeren om tot de begeesterdste stukken te komen.

Voor vragen kunt u terecht bij Mark Moorman: m.moorman@volkskrant.nl. Sollicitaties (inclusief motivatie, cv en drie relevante publicaties) kunt u tot 20 februari sturen naar c.devries@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden