VACATUREVOLKSKRANT-CORRESPONDENT IN SPANJE

De Volkskrant zoekt een nieuwe correspondent Spanje, Portugal en Marokko

De Volkskrant zoekt een allround correspondent voor Spanje, Portugal en Marokko, die werkt vanuit standplaats Madrid. Kandidaten beschikken over een goede pen, een onderzoekende blik en een brede belangstelling, ook voor de onlinemogelijkheden.

Redactie
De tweede golf overspoelt Spanje en de noodtoestand is opnieuw afgekondigd. Beeld AP
De tweede golf overspoelt Spanje en de noodtoestand is opnieuw afgekondigd.Beeld AP

Spanje was de financiële crisis nog maar nauwelijks te boven toen het hard werd getroffen door de corona pandemie. De economie is gevloerd, de tweede golf spoelt momenteel over het land, en opnieuw is de noodtoestand afgekondigd. Wij zoeken een correspondent die via nieuws, reportages, analyses en interviews de lezer laat zien hoe Spanje worstelt om zich overeind te houden. Daarbij is het van belang niet alleen de problemen, maar ook de veerkracht van de bevolking te tonen.

Hoewel het nieuws wordt beheerst door de pandemie, willen we onze lezers ook blijven vertellen wat er verder speelt. Overleeft het Spaanse koningshuis het laatste corruptieschandaal? Hoe brengt Ronald Koeman het ervan af als trainer van FC Barcelona? Wat doen de Britten bij een Brexit met hun vakantiehuizen? Waar zet Spanje zijn windmolens en zonnecellen neer? Hoe lang blijft het stierenvechten nog bestaan? Zal het de Spanjaarden eindelijk lukken om het pijnlijke Franco-verleden achter zich te laten? Is het progressieve drugsbeleid van Portugal op de lange termijn succesvol? En hoe denkt men in deze zuidelijke EU-landen over de zuinigheid en hervormingen die landen als Nederland hen via Brussel op willen leggen?

De correspondent zal ook regelmatig naar Marokko reizen, een land met een gastvrije bevolking maar met een regering die het met de persvrijheid niet zo nauw neemt. Zal het sluimerende ongenoegen in Marokko tot een uitbarsting komen? Waarom presteert de Marokkaanse economie zo goed - tot voor kort althans? Hoe lang houdt het land nog bootvluchtelingen tegen die naar Europa willen? Hoe eisen moderne Marokkaanse vrouwen langzaam maar zeker meer rechten op? En wat zijn de gevolgen van klimaatverandering in deze, toch al zeer droge, regio?

We zoeken iemand die graag op pad gaat, en naast politieke, economische en maatschappelijke verhalen, ook oog heeft voor kunst, sport en religie. Ervaring in de schrijvende journalistiek en beheersing van alle genres zijn vereist, evenals beheersing van het Spaans.

Het gaat om een freelance correspondentschap.

Voor nadere informatie kun je terecht bij chef Buitenland Marjolein van de Water (m.vandewater@volkskrant.nl). Sollicitaties kunnen tot 24 oktober naar adjunct-hoofdredacteur Annieke Kranenberg (a.kranenberg@volkskrant.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden