De Volkskrant tv-selectie voor zaterdag 19 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Jesse Heijnis
Nadat zijn tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland was gestopt, verhuisde Giel Beelen een half jaar geleden zijn talentenjacht naar YouTube. Beeld anp
Nadat zijn tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland was gestopt, verhuisde Giel Beelen een half jaar geleden zijn talentenjacht naar YouTube.Beeld anp

Giels talentenjacht, NPO 3, 22.05 uur
Nadat zijn tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland was gestopt, verhuisde Giel Beelen een half jaar geleden zijn talentenjacht naar YouTube. Iedereen met een webcam en steraspiraties mocht meedoen, met als resultaat 1.100 ingezonden nummers, een top 100 van sterke kandidaten, een reeks zing- en schrijfopdrachten en uiteindelijk een selectie van 11 toptalenten die afgelopen week in Paradiso optraden. In deze eenmalige tv-uitzending is nu ook offline te zien wie het schopte van slaapkamer tot poptempel.

Sold! Inside the World's Biggest Auction House, BBC 2, 22.10 uur
Veilinghuis Christie's bestaat 250 jaar. Een jaar lang liep de BBC mee met de voorheen anonieme medewerkers, kunstbobo's en -kenners. Wie koopt wat en waarom? Het doel in dit jubileumjaar is even ambitieus als simpel: nog meer omzet halen dan in het jaar ervoor, een slordige 5 miljard pond.

Safehouse, NPO 2, 22.35 uur
Christopher Eccleston (Doctor Who, The Leftovers, Fortitude) speelt opnieuw een fijne tv-rol in deze vierdelige misdaadserie over een oud-politieagent die hoopt op een frisse start als B&B-eigenaar in het Lake District. Maar dat gaat zomaar niet: een oud-collega haalt de man over om het hotel om te bouwen tot veilige haven voor mensen die gevaar lopen en moeten onderduiken. En zo staat er plotseling een complete familie voor de deur, op de vlucht voor een stalker.

Mr. Smith Goes to Washingto, Eén, 15.30 uur
De protagonisten van Frank Capra (1897-1991) komen vaak uit provinciestadjes, rondscharrelend tussen de padvinders, melkmannen en omaatjes; aan die gezellige sfeer heeft Capra de reputatie van sentimentalist te danken. De gezelligheid houdt echter nooit lang stand. De held belandt in de kille wereld van markt en strijd, waar hij zich geconfronteerd ziet met geldwolven, mediamagnaten, paparazzi en corrupte politici. Zo ook in het fraaie komische drama Mr. Smith Goes to Washington, waarin James Stewart een kersverse, idealistische senator speelt die ontdekt dat hij door diverse partijen als stroman wordt ingezet. Ach ja, de Amerikaanse politiek. In de fantastische finale eigent Smith (Stewart) zich de Senaat toe met een onafgebroken speech van 24 uur; op en top Capra, wiens helden zich steevast overeind houden door hun standvastigheid, fantasie en vertrouwen in het goede.

Still uit Spider Man 3. Beeld Marvel Studios
Still uit Spider Man 3.Beeld Marvel Studios

Spider-Man 3, RTL 5, 22.05 uur
Deel 3 van de heldenserie verpletterde nog maar eens de records die de andere twee al hadden gebroken. Zelden kon een regisseur zo goed uit de voeten met de special effects en zelden was een hoofdrol zo goed gecast. In dit deel gaat alles in de overdrive, wat soms doet verlangen naar de rustiger delen 1 en 2, maar deze Spider-Man blijft een van de aantrekkelijkste helden van de 21ste eeuw.

A Simple Life, NPO 2, 23.25 uur
Huishoudster Ah Tao (Deanie Ip) is al zestig jaar in dienst van dezelfde familie, maar alleen zoon Roger (Andy Lau) resideert nog in Hongkong. Regisseur Hui heeft weinig nodig om de relatie tussen de twee uit te tekenen: formeel doch volledig op elkaar ingespeeld. Alles kantelt wanneer Tao wordt getroffen door een beroerte en verhuist naar een verzorgingshuis. A Simple Life is wat ver uitgesponnen, maar Hui blijft weg van sentiment of voorspelbaarheid.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden