De Volkskrant tv-selectie voor woensdag 4 april

Martin Luther King bedankt de meer dan 250.000 toehoorders die hebben geluisterd naar zijn beroemde speech: 'I have a dream'.  Vijftig jaar geleden werd hij vermoord. Beeld anp
Martin Luther King bedankt de meer dan 250.000 toehoorders die hebben geluisterd naar zijn beroemde speech: 'I have a dream'. Vijftig jaar geleden werd hij vermoord.Beeld anp

Terzake
CANVAS, 20.30 uur

Herhaling van de aflevering die Jelle Brandt Corstius in de serie Robo Sapiens maakte over de leercurve van robots. Steeds vaker legt de mens het af tegen kunstmatige intelligentie. Hoe zorgen we ervoor dat het niet uit de hand loopt?

Kasboekje van Nederland
NPO 2, 20.45 uur

Verhalen uit de jaren vijftig en nu over starters op de woningmarkt. Vroeger ging je pas uit huis als je getrouwd was en gespaard had voor je uitzet. Dat er een tekort is aan betaalbare huizen, is niet veranderd.

Zembla
NPO 2, 21.15 uur

In 2015 maakte het kabinet Rutte II (VVD, PvdA) een eind aan de sociale werkplaats: voortaan moesten mensen met een beperking via de Participatiewet aan de slag bij gewone bedrijven. Wat komt daarvan terecht?

Zuidas
NPO 3, 21.40 uur

Voor wie het zondag gemist heeft, nog een keer de eerste aflevering van deze nieuwe dramaserie over topadvocaten op de Amsterdamse Zuidas. Met onder anderen Annet Malherbe en Mark Rietman.

Scenario's voor een normaal leven
NPO 2, 22.55 uur

Een documentaire over de autistische Jonathan (8), die geïsoleerd is geraakt van zijn leeftijdgenoten. Gelukkig krijgt hij hulp van KASPAR de robot, die simpele instructies geeft en geen emoties laat zien.

Herdenking moord Martin Luther King
NPO 1, 00.10 uur

Rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst die wordt gehouden in Memphis, op de plek waar Martin Luther King in 1968 werd vermoord. In de studio ontvangt presentatrice Simone Weimans diverse gasten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden