Service

De Volkskrant tv-selectie voor donderdag 14 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Berend Jan BocktingJorrit Van Broekhoven en Kevin Toma
Jason Momoa in Aquaman. Beeld Brunopress
Jason Momoa in Aquaman.Beeld Brunopress

Aquaman

Veronica, 20.30 uur

(Actie, James Wan, 2018) Ergens in Aquaman, rond een tussen mens en onderwaterwezen hangende superheld (Jason Momoa), schuilt een heerlijk buitenissige cultfilm. Het zeemeermanpersonage uit de stal van DC Comics krijgt in deze verfilming onder meer gezelschap van Dolph Lundgren als roodbebaarde onderwaterviking, Willem Dafoe varend op een hamerhaai en Julie Andrews als de stem van een strijdlustige monsterkrab. Ook aanwezig in Aquaman: een octopus op oorlogsdrums en een Indiana Jones-achtige sequentie in de woestijn, die alleen al vanwege het uitgangspunt geslaagd is: kijk eens hoeveel zand we hebben in onze onderwaterfilm! Aquaman is een niet-aflatende stroom onzin, spectaculair balancerend op de grens tussen kitsch en topentertainment.

Did You Hear About the Morgans?

Net 5, 20.30 uur

(Komedie, Marc Lawrence) Sarah Jessica Parker en Hugh Grant doen in deze nieuwe romantische komedie wat ze altijd al deden. Zij is charmant-neurotisch, hij charmant-stuntelig en samen blijven ze een film lang kibbelen over hun op handen zijnde scheiding, die wordt bemoeilijkt door hun gedwongen verhuizing van hartje Manhattan naar een gehucht in Wyoming. Het plattelandsleven blijkt weldadig. En natuurlijk wacht aan het eind een oplossing voor alle huwelijksproblemen, inclusief kinderloosheid. Voorspelbare komedie, die het moet hebben van de overwegend sympathieke personages en een handvol goede grappen.

Hugh Grant en Sarah Jessica Parker in Did You Hear About the Morgans? Beeld
Hugh Grant en Sarah Jessica Parker in Did You Hear About the Morgans?

Propaganda

Ministers – demissionair of niet – zijn de machtigste ambtenaren van ons land. Toch maken ze vaak een machteloze indruk als ze worden geconfronteerd met lastige kwesties. Zo zegt Stef Blok dat hij niets kan doen aan gasboringen in de Waddenzee omdat de vergunning al is afgegeven. Ferdinand Grapperhaus beweert dat de fraude bij advocatenkantoor Pels Rijcken geen consequenties kan hebben voor hun optreden namens de overheid. Propaganda onderzoekt of de bewindslieden echt niet kunnen ingrijpen of dat ze de macht die ze feitelijk hebben niet gebruiken.

NPO 3, 21.00 uur

Het Gouden Televizier-Ring gala 2021

In een rechtstreekse uitzending vanuit Carré in Amsterdam presenteren Jan Smit en Rik van de Westelaken de 56ste uitreiking van de Gouden Televizier-Ring, de publieksprijs voor het beste tv-programma van het jaar. De strijd gaat tussen De kinderen van Ruinerwold, Een huis vol en Mocro Maffia. Ook wordt bekendgemaakt wie er de Televizier-Ster wint voor beste presentator (André van Duin, Arjen Lubach of Fred van Leer), presentatrice (Hélène Hendriks, Marieke Elsinga of Nikkie de Jager) en acteur/actrice (Angela Schijf, Elise Schaap of Frank Lammers).

NPO 1, 21.05 uur

Onze straat

Een jaar geleden werd tiener Jeremy (Jamie van Stelten) uit huis geplaatst. Zijn alleenstaande moeder Lois (Tekla Reuter) heeft inmiddels haar leven weer op orde. In haar nieuwe woning mag Jeremy voor het eerst een weekend met haar doorbrengen. Lois heeft er lang naar uitgekeken, maar voelt een enorme druk om zich aan alle regels te houden. Lois Lane is de nieuwe aflevering in de serie Onze straat met bijdragen van jonge filmmakers. Regisseur Ashgan El-Hamus castte de onervaren hoofdrolspelers omdat ze ervaring hebben met het thema van haar film.

NPO 3, 22.20 uur

The Who Sell Out

Met hun derde album uit 1967 wilde de band The Who na het Verenigd Koninkrijk ook Amerika veroveren. De plaat werd The Who Sell Out gedoopt en had een opmerkelijk concept: de nummers werden afgewisseld met nepreclames en jingles van het fictieve piratenstation Radio London. Meer dan vijftig jaar later klinkt het baanbrekende album met nummers als I Can See for Miles, Tattoo en Relax nog steeds even fris als in de jaren zestig. In deze documentaire blikken bandleden Roger Daltrey en Pete Townsend terug op de totstandkoming van de bijzondere plaat.

Canvas, 22.55 uur

Hellboy

Veronica, 23.15 uur

(Actie, Guillermo Del Toro, 2004) Onnavolgbaar bizarre stripverfilming, volgepropt met overdreven effecten en absurde personages. Hoofdpersoon is een rode duivel (Ron Perlman) die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog als baby op aarde belandde. Hij werkt voor een in bovennatuurlijke problemen gespecialiseerde FBI-afdeling, samen met een letterlijk licht ontvlambare vrouw en een eeuwenoude vissenman. Ze nemen het op tegen onder meer een hoogbejaarde nazi zonder lippen en oogleden die een ceremonie wil uitvoeren waarmee de Zeven Goden van de Wanorde uit een ander universum overkomen.

Ron Perlman in Hellboy. Beeld
Ron Perlman in Hellboy.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden