Service

De Volkskrant tv-selectie voor dinsdag 6 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Jorrit Van Broekhoven en Kevin Toma
John Travolta (links) en Nicolas Cage in Face/Off. Beeld
John Travolta (links) en Nicolas Cage in Face/Off.

Floortje naar het einde van de wereld

NPO 1, 19.10 uur

Op haar reizen naar afgelegen streken kwam Floortje Dessing vaak Nederlanders tegen. Floortje naar het einde van de wereld presenteert een aflevering uit 2015, waarin Dessing in Peru kennismaakt met Douwe Bakker en Olivia Conrads. Diep in de jungle hebben ze het opvangcentrum Esperanza Verde opgezet, voor apen, luipaarden en vogels die zijn gered van illegale handelaren. Ook wordt er met de lokale bevolking samengewerkt om het regenwoud te beschermen. Samen met hun twee kinderen woont het echtpaar ver van de bewoonde wereld, zonder telefoon of internet.

American Gangster

SBS 9, 20.30 uur

(Misdaad, Ridley Scott, 2007) Wat is een fatsoenlijke boef? Aan de hand van Scotts geoliede epos over drugsbaas Frank Lucas (glansrijke, complexe rol van Denzel Washington) kun je een lijst opstellen van regels en erecodes waaraan een crimineel op stand zich heeft te houden. Zo koopt hij zijn producten direct bij de leverancier (Lucas reist naar Vietnam om een deal te sluiten met heroïnefabrikanten), vergeet zijn afkomst niet (hij koopt een gigantisch landhuis voor zijn familie en promoveert zijn broers tot compagnons) en gaat op zondag met zijn oude moeder naar de kerk.

Denzel Washington in American Gangster. Beeld Brunopress
Denzel Washington in American Gangster.Beeld Brunopress

The Production Line

Discovery, 20.30 uur

Veel van de Europese maakindustrie is verdwenen naar lagelonenlanden, maar met de stijgende welvaart in grote delen van Azië wordt het voor veel bedrijven weer rendabel om in eigen land te produceren. The Production Line neemt een kijkje in een aantal Britse fabrieken waar bekende producten worden gemaakt. In de eerste aflevering is het programma te gast bij de Dr. Martens-schoenfabriek in Wollaston. De productie van de herkenbare laars en schoen met het gele stiksel, bedacht in 1960 en een punkicoon van de jaren tachtig, wordt van a tot z in beeld gebracht.

Face/Off

Veronica, 20.30 uur

(Actie, John Woo, 1997) Lekkere, speelse en spectaculaire actiethriller van de door Hollywood omarmde Chinese geweldfilmspecialist Woo. Volop citerend uit eigen werk trekt hij met schitterende slowmotions, uitzinnige gewelds-choreografieën en knappe vuurgevechten alle registers open in dit ingewikkelde, onmogelijke en toch geslaagde verhaal over een FBI-agent (John Travolta) en een terrorist (Nicolas Cage), die door plastische chirurgie van uiterlijk wisselen. Face/Off is het toppunt van virtuoze bluf, maar er is meer dan alleen maar spektakel. Travolta en Cage vertolken hun personages als twee dynamische macho’s met gevoel, die elkaar met overtuiging opzwepen. De acteurs leveren een enerverend spel waar ze overduidelijk groot plezier in hebben.

Le bureau des légendes

Canvas, 22.40 uur

De spionageserie Le bureau des légendes is weleens het Franse antwoord op Homeland genoemd. Canvas gaat vandaag van start met een dubbele aflevering van het vierde seizoen. Na te zijn opgejaagd door de Franse (DGSE) en Amerikaanse veiligheidsdiensten zit Malotru (Mathieu Kassovitz) in Moskou, van waaruit hij onderhandelt over zijn terugkeer. Ondertussen stelt JJA (Mathieu Amalric), het hoofd van interne veiligheid, orde op zaken bij de DGSE. Jonas (een rol van komiek Artus) ondervraagt een jihadist om uit te vinden of de man een veiligheidsrisico vormt.

2Doc: Vader in de tuin

NPO 2, 23.10 uur

De familie Korevaar staat voor een belangrijk besluit. Opa Koos is weduwnaar en wordt steeds afhankelijker, maar wil niet naar een verzorgingshuis. Er wordt besloten een kant-en-klare mantelzorgwoning in de tuin te plaatsen, waar opa in kan trekken. In Vader in de tuin volgt Frans Bromet het hele proces: de bouw, de verhuizing en het gewenningsproces van Koos. Vooral dat laatste valt tegen. De 89-jarige merkt dat alles minder wordt en de emotionele gevolgen voor het gezin blijken groter dan verwacht. Is deze vorm van mantelzorg wel een realistische optie?

Rocky

RTL 7, 23.15 uur

(Drama, John Avildsen, 1976) Rocky Balboa (Sylvester Stallone), een onbekende bokser uit Philadelphia, probeert op te krabbelen door te vechten tegen zwaargewichtkampioen Apollo Creed (Carl Weathers). Stallone verkocht het script voor Rocky aan de producers, op voorwaarde dat hij zelf de hoofdrol mocht spelen, ook al betekende dit dat hij zwaar onderbetaald aan de film zou meedoen. De rest is geschiedenis: Rocky groeide uit tot absolute boksklassieker en Stallone werd een ster. De film, met zijn beroemde boks- en trainingsscènes, won drie Oscars en kreeg meerdere vervolgen en spin-offs.

Sylvester Stallone en Carl Weathers in Rocky. Beeld ANP
Sylvester Stallone en Carl Weathers in Rocky.Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden