Service

De Volkskrant tv-selectie voor dinsdag 20 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Jorrit Van Broekhoven en Kevin Toma
Keira Knightley in Laggies. Beeld
Keira Knightley in Laggies.

Laggies

SBS 9, 20.30 uur

(Komedie, Lynn Shelton, 2014) Ze is al 28, maar Megan (Keira Knightley) gedraagt zich in de prettige romkom Laggies alsof ze nog op de middelbare school zit. De verwarring slaat dan ook flink toe wanneer ze ten huwelijk wordt gevraagd door haar vriendje (Mark Webber) en ze haar vader (Jeff Garlin) ziet vreemdgaan. Ze slaat op de vlucht en ontmoet op die manier tiener Annika (Chloë Grace Moretz) en dier vader (Sam Rockwell), waarmee ze een relatie krijgt: niet dat de complicaties daarmee kleiner worden, want wat zegt ze tegen haar verloofde als ze hem weer terugziet? Charmant, fijn geacteerd kleinood van regisseur Lynn Shelton (Humpday).

Air Force One

Veronica, 20.30 uur

(Actie, Wolfgang Petersen, 1997) Ongeloofwaardige maar vermakelijke actie rond een stel Russische terroristen dat het vliegtuig kaapt van de Amerikaanse president Marshall (Harrison Ford). Terwijl de kapers, onder leiding van een merendeels Russisch sprekende Gary Oldman, het personeel en de presidentsvrouw en -dochter onder schot houden, weten ze niet dat Marshall nog steeds aan boord is. De spanning van de film zit ’m vooral in de scènes waarin Vietnamveteraan Marshall zijn voordeelpositie slim uitbuit. Verder allerlei intense toestanden met straaljagers en parachutes, en cameraman Michael Ballhaus maakt optimaal gebruik van de benauwende locatie.

Gary Oldman (links) en Harrison Ford in Air Force One Beeld geen
Gary Oldman (links) en Harrison Ford in Air Force OneBeeld geen

Secrets of the Museum

BBC 2, 21.00 uur

Terwijl de deuren dicht waren voor het publiek, werd er in het Victoria and Albert Museum in Londen gewoon doorgewerkt. In de depots en ateliers was het personeel druk als altijd met de twee miljoen voorwerpen in de collectie. De serie Secrets of the Museum kijkt in een nieuw seizoen mee over hun schouders. Vandaag ontfermt conservator Geoff zich over een nieuwe aanwinst: een outfit van bassist Jim Lea van glamrockband Slade. Verder wordt er een wassen miniatuur van Michelangelo uit de opslag gehaald en een bijzondere kimono geprepareerd.

Kinderen van het verzet

Canvas, 21.25 uur

Net als in Nederland houdt de Tweede Wereldoorlog in België veel mensen nog dagelijks bezig. Na de veelgeprezen serie Kinderen van de collaboratie maakte de Vlaamse publieke omroep Kinderen van het verzet, die vanaf vandaag op Canvas wordt herhaald. Dertien getuigen die in de oorlog nog jong waren vertellen over de verzetsdagen van hun ouders. Vaak waren ze daar zelf direct of indirect bij betrokken, en zagen ze hoe familieleden werden afgevoerd naar de Duitse kampen. Voor hen blijven de herinneringen traumatisch.

Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn

NPO 2, 22.10 uur

Zes weken moet Hans Dorrestijn het zien te redden in een sober hutje in natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling. Een stuk langer dan zijn voorbeelden Godfried Bomans en Jan Wolkers, maar gelukkig krijgt de cabaretier en schrijver af en toe gezelschap van een goede bekende. In week twee heeft Dorrestijn het nog prima naar zijn zin in dit walhalla voor de vogelliefhebber. De eenzaamheid wordt doorbroken wanneer gitarist Harry Sacksioni, een oude vriend van Dorrestijn, bij hem op bezoek komt. Samen trekken ze eropuit en maken ze muziek.

The Blue Lagoon

SBS 9, 22.35 uur

(Romantiek, Randal Keiser, 1980). Destijds neergesabeld maar inmiddels tot cult verheven drama met de piepjonge Brooke Shields en Christopher Atkins als twee schipbreuk lijdende kinderen die op een verder verlaten eiland elkaar en de liefde ontdekken. Met veel niet functioneel halfbloot – en als het erop aankomt, gaan Shields borsten verscholen achter een haarlok of hangt er toevallig een kokosnoot of palmtak voor de camera. Alweer de derde filmbewerking van het gelijknamige boek van Henry de Vere Stacpoole, dat in 2012 voor de Amerikaanse televisie nogmaals werd verfilmd.

Christopher Atkins en Brooke Shields in The Blue Lagoon. Beeld ANP
Christopher Atkins en Brooke Shields in The Blue Lagoon.Beeld ANP

2Doc: Turn!

NPO 2, 22.55 uur

Wat bezielt ouders om al hun vrije tijd in het teken te stellen van hun sportende kind? Toen het 9-jarige zoontje Roman van regisseur Esther Pardijs werd toegelaten tot de turnselectie van de KNGU, overkwam het haar zelf. Net als andere ouders werd ze overmand door trots en een gestaag groeiende competitiedrang, maar ook door afgunst. In haar openhartige documentaire Turn! volgt ze Roman, naast andere topsportkinderen en hun ouders. De voor een Gouden Kalf genomineerde documentaire maakte een discussie los over de omgang met kinderen in de topsport.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden