Tipsfilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 4 september

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

A Matter of Life and Death Beeld
A Matter of Life and Death

A Matter of Life and Death (Michael Powell en Emeric Pressburger, 1946)

BBC 2, 16.30 uur

Fantastisch meesterwerk, waarin Powell en Pressburger het hiernamaals gedetailleerd vormgeven als een maagdelijk wit hotel waar iedere gestorvene belandt. Engelenvleugels haal je af bij de stomerij, vers gestreken. Wanneer de verongelukte, zwaar verliefde WO II-piloot Peter Carter (David Niven) wat jaartjes verlof eist, oordeelt het hemels gerecht over zijn lot. De openingstitels: ‘Elke gelijkenis met een bekende of onbekende wereld berust op toeval.’

De psycho show

NPO 2, 20.25 uur

Sophie Hilbrand en Filemon ­Wesselink zijn terug als tv-duo en presenteren samen dit populair-wetenschappelijke magazine over ons brein. Via proefjes en gesprekken met experts duiken ze in de ­psychologie van de mens.

De kennis van nu

NPO 2, 21.15 uur

Aflevering over het gevaar van per post verstuurd ­illegaal vuurwerk. Forensisch experts laten zien hoe moeilijk de explosieven zijn op te sporen en hoe makkelijk ze door criminelen kunnen worden gebruikt bij plofkraken.

Weg van het meesterwerk

Canvas, 21.20 uur

Presentator Thomas Vander­veken maakt een reis in het spoor van de Vlaamse schilder Pieter Bruegel. Via welke route is Bruegels werk De korenoogst vanaf de ezel in het Metropolitan Museum of Art in New York beland?

The Sentinel (Clark Johnson, 2006)

Veronica, 22.20 uur

De altijd prettige Michael Douglas speelt een geheim agent die verantwoordelijk is voor de bewaking van de Amerikaanse president en diens vrouw, met wie hij een verhouding heeft.

Sharp Objects

Canvas, 22.20 uur

Start van de bekroonde Amerikaanse dramaserie over een getraumatiseerde ­journalist (Amy Adams) die in haar geboortedorp een dubbele moordzaak onderzoekt. Gebaseerd op het gelijk­namige boek van Gillian Flynn (Gone Girl).

After the Sunset (Brett Ratner, 2004)

Net 5, 22.30 uur

Geestige misdaadfilm, losjes naar Hitchcocks To Catch a Thief. Pierce Brosnan speelt een hardnekkige meesterdief; Salma Hayek is de vrouw die hem op een tropisch eiland van zijn pensioen wil laten genieten.

Hellboy II: The Golden Army (Guillermo del Toro, 2008)

RTL 7, 23.00 uur

Deze spectaculaire sequel verschilt in opzet weinig van het uitstekende eerste deel: de rode, gehoornde demon (Ron Perlman) is nog altijd in dienst van het Amerikaanse geheime bureau voor paranormale research en verdediging.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden