tipsFilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 25 september

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Berend Jan Bockting en Joris Henquet
Western. Beeld
Western.

Western

Arte, 20.15 uur

(Valeska Grisebach, 2017) Western draait om de doorleefde, introverte oorlogsveteraan Meinhard, die zich met nog wat andere Duitse rouwdouwers heeft opgegeven voor een bouwklus in Bulgarije en na verloop van tijd tussen zijn makkers en zijn nieuwe lokale vrienden in komt te staan. Door de broeierige blikwisselingen voel je als kijker aan dat de film toewerkt naar een ontluisterende slotconfrontatie.

Zaak van je leven

NPO 2, 20.25 uur

Rechercheurs blikken terug op de moordzaak rond het ‘rozenmeisje’, de jonge, onbekende vrouw die in 1996 dood werd aangetroffen in het bos bij het Limburgse ‘rozendorp’ Lottum. Pas jaren later werd haar identiteit bekend.

The Accountant

Veronica, 20.30 uur

(Gavin O’Connor, 2016) Overdag is Christian Wolff (Ben Affleck) een ietwat eigenaardige accountant in een kleine provinciestad, ’s avonds werkt hij voor de gevaarlijkste criminelen op aarde. Qua toon klopt het allemaal voor geen meter, maar dat maakt The Accountant nou net vermakelijk raar.

Now You See Me

Net 5, 20.30 uur

(Louis Leterrier, 2013) Bedrog en dubbele bodems zijn het bestaansrecht van dit even soepel vertelde als dwaze verhaal over vier illusionisten die samen fantastische stunts uithalen. De film brengt een stel uitstekende acteurs bij elkaar, onder wie Jesse Eisenberg als meesterillusionist en Mark Ruffalo als stuntelende FBI-agent.

3Doc: De onbegrijpelijke dood van Mitchel

NPO 3, 21.25 uur

Een reconstructie van de dood in 2016 van de 21-jarige Mitchel Winters in Schiedam. Zijn dood kwam in de media als suicide by cop: Mitchel belde zelf de politie, omschreef zich als overvaller en liet zich doodschieten door de politie.

Japan with Sue Perkins

BBC 1, 22.00 uur

In dit tweeluik over Japan gaat de Britse presentator Sue Perkins in een theehuis vlak buiten de voormalige hoofdstad Kyoto op bezoek bij de geisha’s, de gezelschapsdames in traditionele kledij. Hoe word je een geisha?

2Doc: Het Hut Syndicaat

NPO 2, 22.55 uur

Documentaire over Ronald Timmermans, een gastronoom met jagen als grote passie. Elk jaar trekt hij met een groep genaamd het ‘Hut Syndicaat’ de Wieringermeerpolder in om hazen en fazanten te schieten en ze daarna te bereiden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden