Film- en tv-tipsWoensdag 2 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 2 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Hailee Steinfeld in True Grit. Beeld
Hailee Steinfeld in True Grit.

True Grit (Ethan en Joel Coen, 2010)

RTL 7, 20.30 uur

Liefdesverklaring aan de western, naar Charles Portis’ gelijknamige roman. Jeff Bridges en debutant Hailee Steinfeld leveren geweldig spel, als de rauwe U.S. Marshal en het meisje dat hem inhuurt om de moord op haar vader te wreken. Vaste Coen-cameraman Roger Deakins ving de verloren gegane westernwereld in schitterende panorama’s, die huilen van liefde voor de stadjes, mensen en woestenijen van weleer.

Máxima, de pleitbezorger

NPO 1, 20.35 uur

Een portret van Koningin Máxima in haar rol van speciale pleitbezorger bij de Verenigde Naties, een functie die zij tien jaar vervult. Hierbij probeert Máxima om wereldwijd meer mensen toegang tot financiële diensten te laten krijgen.

De kennis van nu

NPO 2, 21.15 uur

In ‘Ziekmakende muggen’ wordt geschetst hoe exotische virussen oprukken naar Nederland, en worden verspreid door de Hollandse huissteekmug. Onderzoeker Henk van der Jeugd stelt dat we binnen tien jaar allemaal onder een klamboe slapen.

Das Boot

Canvas, 22.20 uur

8-delig Duits oorlogsdrama, gebaseerd op het boek van Lothar-Günther Buchheim, dat in 1981 ook al werd verfilmd. Centraal staan broer en zus Frank en Simone Strasser. In 1942 is hij radioman op een U-Boot, zij is tolk voor het Duitse commando.

Cowboys & Aliens (Jon Favreau, 2011)

RTL 7, 22.40 uur

Daniel Craig heeft als voortvluchtige revolverheld geen indianen of rednecks tegenover zich, maar slijmerige aliens, opererend vanuit insectachtige straaljagers. Vervreemdend om twee genres zo frontaal op elkaar te zien botsen.

Sieranevada (Cristi Puiu, 2016)

Arte, 22.50 uur

Donkerkomisch gezinsportret. Puiu’s camera zweeft als een ongenode gast door de vertrekken van een familiehuis, als iedereen samenkomt ter ere van de overleden patriarch.

Get Smart (Peter Segal, 2008)

Net 5, 23.05 uur

Steve Carell overtuigt als tot geheim agent getransformeerde pennelikker, maar Get Smart neemt zichzelf voor een parodie op het James Bondgenre eigenlijk te serieus.

2Doc: Drømmeland

NPO 2, 23.05 uur

De Nederlandse filmer Joost van der Wiel portretteert de 60-jarige Noor Nils, die genoeg had van de moderne maatschappij en zich terugtrok in een houten hut in de ruige bergen van Noorwegen. Daar leeft hij nu zelfvoorzienend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden