TipsFilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor vrijdag 9 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van vrijdag.

Samuel L. Jackson als premiejager Marquis Warren in The Hateful Eight. Beeld
Samuel L. Jackson als premiejager Marquis Warren in The Hateful Eight.

The Hateful Eight

NPO 3, 20.30 uur

(Quentin Tarantino, 2015) Claustrofobisch cowboy-Kammerspiel rond acht duistere figuren die in een ingesneeuwde herberg van alles met elkaar te stellen hebben, onder wie premiejager Marquis Warren (Samuel L. Jackson), collega-premiejager John Ruth (Kurt Russell) en diens buit Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Bewonderenswaardig hoe Tarantino de aandacht drie uur lang vasthoudt met smakelijke dialogen, galgenhumor en fabuleus georkestreerd geweld. Al kunnen de vele hoofdpersonages niet verhullen dat de plot wat dun is.

Cuba na Castro

Canvas, 20.20 uur

Herhaling van de reeks die de Cubaans-Nederlandse Yuri Capetillo Hardy maakte over zijn geboorteland. 15 jaar geleden liet hij Cuba achter zich. Wat is er sindsdien (en sinds de dood van Fidel Castro) veranderd?

Vera

Een, 20.45 uur

Inspecteur Vera Stanhope is terug en onderzoekt de moord op een boswachter. Het lijk van de jonge (en populaire) vrouw wordt gevonden op een verlaten eiland waar ze alleen zou hebben overnacht.

De smaak van Joël

NPO 2, 21.10 uur

In deze aflevering over gist, heeft culinair journalist Joël Broekaert het behalve over bier en brood ook over een niet van vlees te onderscheiden vegaburger. Het geheime ingrediënt: een nieuw soort gist.

Apocalypse Now

Canvas 21.10 uur

(Francis Ford Coppola, 1979) Briljante, meeslepende, met de Gouden Palm bekroonde Vietnam-opera belichaamt de gekte van de oorlog in alle facetten. De opnamen duurden een eeuwigheid, Marlon Brando kon zijn tekst maar niet onthouden, Dennis Hopper was geen minuut bij zinnen op de set en Martin Sheen bezweek bijkans aan een hartaanval.

Dirty Harry

Veronica, 22.00 uur

(Don Siegel, 1971)Lekker foute recht-in-eigen-hand actieklassieker met Clint Eastwood als politieagent ‘Dirty’ Harry Callahan, een zwijgende, norse wraakengel die geen middel onbenut laat in zijn strijd tegen het tuig. Hij is de man ‘die je niet ergens naartoe stuurt, maar op iemand loslaat’.

Het uur van de wolf

NPO 2, 22.45 uur

Het uur van de wolf presenteert: Gek van het leven, een portret van chansonnier Jacques Brel. Filmmaker Philippe Kohly putte uit een rijk archief en laat Brel aan het woord over zijn leven en carrière.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden