FILM-EN TV-TIPSvrijdag 8 november

De Volkskrant film- en tv-tips voor vrijdag 8 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van vrijdag.

Viggo Mortensen (links) in The Road (2009). Beeld
Viggo Mortensen (links) in The Road (2009).Beeld

The Voice of Holland

RTL 4, 20.30 uur

De succesvolle talentenjacht-met-draaiende-rode-stoelen viert haar jubileum en begint aan het tiende seizoen. De coaches zijn Ali B, Anouk, Waylon en Lil’ Kleine, de presentatie is in handen van Chantal Janzen en Martijn Krabbé.

Verborgen verleden van Nederland

NPO 2, 21.05 uur

Waldemar Torenstra verdiept zich in de geschiedenis van Paleis Soestdijk in Baarn, waar koningin Juliana en prins Bernhard jarenlang woonden. Ook koningin Wilhelmina en koningin-regentes Emma hebben hun sporen achtergelaten.

Haagse lobby

NPO 2, 22.00 uur

Rick Nieman maakt een politieke reconstructie van het laatste kinderpardon. Hoewel niet vastgelegd in het regeerakkoord kwam dat pardon er wel. Welke rol speelden de media en hoe valt de draai van het CDA te verklaren?

Die Welt, wie Radiohead sie sieht

Arte, 22.00 uur

Muziekdocumentaire over de Britse band Radiohead, die klassieke albums als O.K. Computer (1997), Kid A (2000) en In Rainbows (2007) voortbracht. Hoe blijft de immens populaire band van zanger Thom Yorke artistiek integer?

Offline

(Peter Monsaert, 2012)

Canvas, 22.05 uur

De geleidelijk ontsluierde band tussen een 40-jarige ex-gedetineerde en een meisje dat hij ontmoet op een sekssite vormt de basis voor Offline, een tragikomische film van de Vlaming Peter Monsaert.

Mammal

(Rebecca Daly, 2016)

NPO 2, 23.40 uur

Een vrouw ontfermt zich over een dakloze jongen nadat haar eigen zoon in een kanaal wordt gevonden. Rachel Griffiths, beter bekend als de psychologisch instabiele Brenda in de HBO-serie Six Feet Under, speelt de vrouw met verve.

The Road

(John Hillcoat, 2009)

RTL 8, 00.10 uur

Beklemmende bewerking van Cormac McCarthy’s bekroonde apocalyptische roman uit 2006. Het postapocalyptische decor trof regisseur John Hillcoat grotendeels kant- en-klaar aan in winters Pittsburgh. Het was een goede zet om geen filmisch equivalent te zoeken voor McCarthy’s poëtische taalgebruik. De acteurs zijn een zegen. Vanaf hun allereerste scène overtuigen Viggo Mortensen en Kodi Smit-McPhee volkomen als vader en zoon, ploegend door een zwartgeblakerd Amerika.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden