tipsfilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor vrijdag 30 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van vrijdag.

Kevin Toma en Joris Henquet
Naomi Watts (links) en Laura Harring in Mulholland Drive van David Lynch. Beeld AP
Naomi Watts (links) en Laura Harring in Mulholland Drive van David Lynch.Beeld AP

Vroege vogels

NPO 2, 19.30 uur

Nieuwe reportages vanuit de Nederlandse natuur, zoals in aflevering één de Oosterschelde. Menno Bentveld gaat duiken en ziet roggen en de koraalsoort dodemansduim, Milouska Meulens volgt vanaf de zandplaten de vogeltrek.

Kill Bill: Vol. 2

(Quentin Tarantino, 2004)

NPO 3, 20.25

Tarantino geeft Uma Thurman alle ruimte om te schitteren in deel twee van zijn opgeknipte wraakepos, een staalkaart van ’s mans passies en lievelingsgenres. Van blaxploitation en spaghettiwesterns tot samoeraifilms, alles kan in Kill Bill - en Tarantino komt er glansrijk mee weg.

The voice senior

RTL 4, 20.30 uur

Tweede reeks van de spin-off van de talentenjacht met de draaiende jurystoelen, waaraan nu enkel zangtalenten boven de 60 meedoen. Lieke van Lexmond vervangt Wendy van Dijk als presentator. Frans Bauer is het nieuwe jurylid.

The Wave

(Roar Uthaug, 2015)

RTL 7, 20.30 uur

Niet zonder trots werd The Wave gepresenteerd als ‘de eerste Scandinavische rampenfilm’. Held van The Wave is geoloog Kristian (Kristoffer Joner), die als eerste doorheeft dat er iets mis is met de recente metingen in het gebergte rond toeristentrekpleister Geiranger.

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen

NPO 2, 21.10 uur

Nieuwe geschiedenisserie over Nederland in het Interbellum. In aflevering één, ‘Danswoede’, is te zien hoe de films en muziek uit Amerika naar Nederland overwaaien in de jaren twintig van de 20ste eeuw. Hans Goedkoop presenteert.

Mulholland Drive

(David Lynch, 2001)

Canvas, 21.15 uur

Lynch’ meesterwerk is een beeldschone droomvariant op de film noir, vol dubbele bodems en in elkaar overlopende identiteiten. Naomi Watts speelt een jonge vrouw die het helemaal wil maken in Hollywood en intussen haar door geheugenverlies geplaagde vriendin (Laura Harring) helpt. Redelijk helder allemaal, tot een mysterieus doosje tevoorschijn wordt gehaald en de film in een fascinerend (of frustrerend) labyrint verandert.

Press

NPO 2, 22.45 uur

Britse dramaserie biedt een inkijkje bij de krantenredacties van de keurige Herald en het sensatiebeluste The Post. In aflevering één moet een Post-journalist een interview lospeuteren bij de ouders van een voetballer die zelfmoord pleegde.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden