TipsFilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor vrijdag 22 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van vrijdag.

Berend Jan Bockting
Trumbo (2015). Beeld Filmbeeld
Trumbo (2015).Beeld Filmbeeld

Louis Theroux

NPO 3, 20.25 uur

Op verschillende Amerikaanse universiteiten spreekt Louis Theroux met jongens die werden beschuldigd van seksueel misbruik. Ook ontmoet hij meisjes wier beschuldigingen niet werden geloofd.

Serengeti

NPO 1, 20.35 uur

Van de makers van Planet Earth een nieuwe serie met dierenverhalen vanaf de Oost-Afrikaanse savanne. Een jonge hyena moet op eigen benen leren staan en een mannetjesbaviaan gaat op zoek naar een lief.

Trumbo

(Jay Roach, 2015)
Canvas, 21.20 uur.

Biopic waarmee Hollywood een zwarte pagina uit de eigen geschiedenis behandelt, toen filmbonzen, regisseurs en steracteurs bereid waren elkaar aan te geven voor de communistenjagers van het House Committee on Un-American Activities. Bryan Cranston (Breaking Bad) werd genomineerd voor een Oscar voor zijn feilloze kopie van de typische mimiek, stem en verkrampte lichaamshouding van sterscenarist Dalton Trumbo (1905-1976), wiens carrière bijna werd gebroken vanwege zijn communistische sympathieën.

Clandestino

Discovery, 21.30 uur

Start van nieuwe reeks waarin de Spaanse journalist David Beriain kopstukken uit de georganiseerde misdaad interviewt. In deze eerste aflevering is hij in Venezuela, waar goed geld wordt verdiend met ontvoeringen.

Tremors

(Ron Underwood, 1990)
SBS 9, 22.20 uur.

Een gehucht in Nevada wordt in deze smakelijke culthorrorkomedie geplaagd door zogenoemde graboids: reusachtige onderaardse wormen met drie tongen met tanden. Een patente Kevin Bacon gaat de monsters (deels digitaal geanimeerd, een opzienbarend nieuwtje in 1990) voortvarend te lijf.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.40 uur

Graham Norton ontvangt de regisseur van de nieuwe Charlie’s Angels-film, Elizabeth Banks. Naast haar op de bank: coureur Lewis Hamilton en komiek Ricky Gervais. Kylie Minogue zorgt voor de muziek.

Eye in the Sky

(Gavin Hood, 2015)
NPO 2, 23.40 uur.

Actuele thriller rond een internationale, op afstand gecoördineerde militaire operatie. Een stel zelfmoordterroristen moet worden uitgeschakeld voordat ze met stevig bepakte bomgordels hun schuilplaats in Nairobi verlaten. Aaron Paul speelt de dronepiloot met gewetensbezwaren, Helen Mirren de Engelse kolonel die het commando voert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden