TipsFilm en Televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 28 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Jesse Heijnis en Kevin Toma
Reese Witherspoon en Mark Ruffalo in Just Like Heaven Beeld Filmbeeld
Reese Witherspoon en Mark Ruffalo in Just Like HeavenBeeld Filmbeeld

Slumdog Millionaire (Danny Boyle, 2008)

Arte, 13.55 uur

Opwindend, vlot verteld en veelbekroond drama over Jamal (Dev Patel), afkomstig uit de sloppenwijken van Bombay, die deelneemt aan de tv-quiz Who Wants to Be A Millionaire? en daar de ene vraag na de andere goed beantwoordt. Hoe is Jamal aan de antwoorden gekomen?

De Top 2000 quiz

NPO 3, 20.25 uur

Vanaf zondag 1 december kan er gestemd worden op de Top 2000 en dat wordt gevierd met deze kennisquiz. Onder anderen Henry van Loon en Anniko van Santen spelen mee. Matthijs van Nieuwkerk presenteert.

Just Like Heaven (Mark Waters, 2005)

Net 5, 20.30 uur

Reese Witherspoon speelt de geest van een in coma liggende vrouw, die in contact komt met de nieuwe bewoner van haar appartement. Een romantische komedie waarin alle Hollywoodregisters opengaan, maar die langer blijft hangen dan dit soort films gewoonlijk doen. Dankzij Reese Witherspoon en vooruit, ook door Mark Ruffalo, de andere hoofdrolspeler.

De Kolping

NPO 1, 21.25 uur

Start van nieuwe realityserie over de De Kolpingbuurt in Nijmegen, die de afgelopen anderhalf jaar een flinke renovatie onderging. Bewoners die al jarenlang in de buurt verblijven blikken terug en vooruit.

Elton John: Uncensored

BBC 1, 22.00 uur

Elton John is (opnieuw) een open boek en vertelt goede vriend en presentator Graham Norton alles wat-ie kwijt wil over zijn jeugd, carrière en gevechten met diverse verslavingen.

Ghosts of Girlfriends Past (Mark Waters, 2009)

Net 5, 22.20 uur

Na Just Like Heaven zendt Net 5 nog een aardige romkom van Mark Waters uit. Fotograaf Connor Mead (Matthew McConaughey) beschouwt monogamie als teken van zwakte, maar verlangt eigenlijk naar een stabiele relatie met zijn jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner). Vier geestverschijningen (onder andere Michael Douglas als playboy) moeten hem dat leren.

#387

NPO 2, 23.00 uur

Op 18 april 2018 zinkt voor de kust van Libië een schip met daarop zeker achthonderd vluchtelingen. In deze Idfa-documentaire proberen experts en hulpverleners de slachtoffers een gezicht te geven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden