FILM- EN TV-TIPSDonderdag 25 juli

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 25 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Hable con ella van Pedro Almodovár. Beeld
Hable con ella van Pedro Almodovár.Beeld

Look Who’s Talking

Net 5, 20.30 uur.

(Amy Heckerling, 1989) Succesvolle komedie met Kirstey Alley als kerverse moeder. Haar baby voert, met de stem van Bruce Willis, het hoogste woord. In het tevens vanavond uit te zenden vervolg krijgt het kind een zusje met de stem van Roseanne Barr.

Hable con ella

Canvas, 21.05 uur.

(Pedro Almodovár, 2002) Bij lange na niet zijn extreemste film, al zitten er nog voldoende rafelige Almódovar-kantjes aan dit mooie verhaal over twee mannen wier wegen elkaar kruisen omdat ze beiden een vrouw verzorgen die in een kliniek in coma ligt. Met prachtige muziek van Alberto Iglesias. Bekroond met een Oscar voor beste scenario en gekozen als beste film van 2002 door de lezers van de Volkskrant.

The Great British Skinny Dip

NPO 3, 21.55 uur

Andrew Welch wil met zijn organisatie British Naturism het nudisme bevorderen, maar het ledenaantal neemt elk jaar af. Met het organiseren van de Great British Skinny Dip wil hij jonge mensen bereiken, lukt dat?

Cutthroat Island

SBS 9, 22.35 uur.

(Renny Harlin, 1995) Geena Davis speelt in het geflopte Cutthroat Island de dochter van een piratenhoofdman. Na diens dood moet ze hem opvolgen en gaat ze op zoek naar een ontbrekend deel van een schatkaart. Het gebrek aan kennis van het Latijn breekt de piraten daarbij op.

Tims tent: maar dan in een bungalow

NPO 3, 22.50 uur

Tim den Besten spreekt met BIJ1-partijleider Sylvana Simons over hoe het is om constant onder vuur te liggen. Het doel met haar partij is een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, gehoord wordt en meetelt. Ze vertelt waarom dit zo belangrijk voor haar is.

Close up: Poster – Het begin van de moderne reclame

NPO 2, 22.50 uur

Ontwerpers Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger introduceerden in het Berlijn van de 20ste eeuw een nieuw soort reclameposter: strakke beelden, vergezeld van een geestige boodschap. Ontwerpers laten zich nog altijd in inspireren door deze stijl.

2Doc: The Reagan Show

NPO 2, 23.50 uur

Documentaire over de rivaliteit tussen de Amerikaanse president Ronald Reagan en Sovjetleider Gorbatsjov. Aan de hand van nieuwsuitzendingen en archiefbeelden wordt duidelijk hoe Reagan Amerika’s grootste rivaal wist te overbluffen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden