Film- en tv-tipsDonderdag 17 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 17 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Tom Cruise in Minority Report van Steven Spielberg. Beeld
Tom Cruise in Minority Report van Steven Spielberg.

The Heat (Paul Feig, 2013)

Net 5, 20.30 uur

Sandra Bullock en Melissa McCarthy geven een parodie ten beste van de typisch mannelijke bestemaatjespolitiefilm, maar dankzij wat serieuzere statements ook meer dan een parodie. Bullock speelt de serieuze, ambitieuze FBI-agent van gegoede komaf en McCarthy de grofgebekte politieagent uit de onderklasse.

Minority Report (Steven Spielberg, 2002)

RTL 7, 20.30 uur

Spannende en voortreffelijk gevisualiseerde Philip K. Dick-bewerking, met Tom Cruise als chef van het Precrime-programma, waarmee de politie van Washington criminelen arresteert voordat ze hun misdaad begaan. Hij haalt zijn informatie uit de dromen en visioenen van een drietal genetisch gemanipuleerde mensen, zogeheten precogs. Dat gaat prima, totdat ze voorzien dat onze held zelf binnen 36 uur een moord zal begaan.

De toekomst is fantastisch

NPO 3, 20.55 uur

Met welke ethische dilemma’s wordt de mensheid in de toekomst geconfronteerd? In aflevering één van deze serie horen Marijn Frank en Tim den Besten hoe in 2039 veel baby’s zullen worden geboren uit een kunstmatige baarmoeder.

Zembla

NPO 2, 21.15 uur

Hoewel Nederlanders maar weinig kalfsvlees eten, is Nederland wel de grootste kalfsvleesproducent van Europa. Er is veel import en export, en deskundigen maken zich zorgen over de effecten van deze diertransporten.

Giri/Haji

BBC 2, 22.00 uur

In deze Brits-Japanse thrillerserie (‘Plicht/Schaamte’) reist de Japanse detective Kenzo Mori (Takehiro Hira) naar Londen, op zoek naar zijn vermiste broer. Hij gaat een samenwerking aan met plaatselijk agente Sarah Weitzmann (Kelly Macdonald).

Dragonheart (Rob Cohen, 1996)

SBS 9, 22.10 uur

Drakendoder Bowen (Dennis Quaid) en zijn draak Draco (een digitale animatie met de stem van Sean Connery) reizen in de 10de eeuw over het Engelse platteland en lichten de bevolking op. Mooie special effects en goede hoofdrollen maken er een leuke film van.

3Lab: Mijn dochter de vlogger

NPO 3, 23.30 uur

Doortje Smithuijsen en Joep van Osch volgen drie ouders die nauw betrokken zijn bij het YouTube-kanaal van hun dochters. De ouders zijn voortdurend bezig met het maken van filmpjes, het inschatten van algoritmes en het bijwonen van fotoshoots.

Filmtips voor de bioscoop

Drama

Nina Wu is een stijlvolle en eigenzinnige psychologische thriller, en werd onthaald als het eerste #MeToo-drama. Nina Wu (Ke-Xi Wu) probeert in Taipei door te breken als actrice. ★★★★☆

Animatie

Shaun het schaap: Het ruimteschaap is een heerlijke stop-motionfilm uit de Britse studio Aardman, waarin een klein ruimtewezen in het hok van schaap Shaun belandt. ★★★★☆

Drama

Het door Alex van Warmerdam opnieuw gemonteerde Grimm, over een in het bos achtergelaten broer en zus, voelt nu veel strakker en serieuzer dan het origineel uit 2003. ★★★★☆

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden