tipsfilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 27 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Kevin Toma
Carice van Houten en Barry Atsma in Komt een vrouw bij de dokter Beeld
Carice van Houten en Barry Atsma in Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter (Reinout Oerlemans, 2009)

RTL 8, 20.30 uur

Reclameman Stijn (Barry Atsma) heeft alles wat zijn hartje begeert, zeker nadat de soevereine Carmen (Carice van Houten) zijn leven is binnengewandeld. Maar hij blijft vreemdgaan, zelfs wanneer Carmen borstkanker krijgt. Raak portret van een beurtelings ontsporend en genezend huwelijk, maar debutant Oerlemans neemt een halfslachtige houding aan ten opzichte van Stijns narcisme. De eigenlijke held blijft Carmen, fenomenaal vertolkt door Van Houten.

Crimson Tide (Tony Scott, 1995)

SBS 9, 20.30 uur

Fijne onderzeebootthriller met Gene Hackman en Denzel Washington. Hun onderzeeër ligt voor de kust van een voormalige Sovjetrepubliek die met kernwapens de wereldvrede bedreigt.

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (Peter Segal, 1994)

RTL 7, 22.30 uur

Niet het beste deel uit de Naked Gun-reeks, maar met genoeg melige grappen. Leslie Nielsen behoedt als klunzige politie-inspecteur de Oscaruitreiking voor een aanslag.

Dante’s Peak (Roger Donaldson, 1997)

SBS 9, 22.45 uur

Wanneer een vulkanoloog (Pierce Brosnan) een dorp wil evacueren vanwege een dreigende lavaregen, luistert niemand naar hem. Middelmatig rampenfilm, ook met Linda Hamilton en veel special effects.

Make Holland great again

NPO 3, 20.20 uur

Programmamaker Sahil Amar Aïssa en zijn team willen voedselverspilling tegengaan en zoeken tussen de afdankertjes naar ­ingrediënten voor een sterren­diner. Chef-koks Soenil Bahadoer en Edwin Vinke helpen koken.

Florida - The Sunshine State

Canvas, 21.15 uur

Een verslag vanuit de Amerikaanse staat Florida, waar het behalve voor toeristen ook voor alligators, lamantijnen en reeën lekker leven is. Maar asfalt en ­beton brengen de biodiversiteit in gevaar.

We zien ons

NPO 2, 21.15 uur

Voor deze documentaireserie over eenzaamheid en gemeenschapszin volgde Deborah van Dam een jaar lang de inwoners van de Geleense wijk Lindenheuvel. Wat houdt hen bijeen nu de mijnen zijn verdwenen?

The Funeral Murders

BBC 2, 0.15 uur

Programmamaker Vanessa Engle probeert te begrijpen hoe in maart 1988 een begrafenis van een IRA-lid kon uitlopen op een misverstand met dodelijke gevolgen. Ooggetuigen van toen vertellen opnieuw hun verhaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden