tipsfilm en televisie

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 1 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Jesse Heijnis
Kevin Spacey en Annette Bening in American Beauty Beeld
Kevin Spacey en Annette Bening in American Beauty

Sterren op het doek

NPO 2, 21.20.25 uur

Drie schilders portretteren actrice Caroline de Bruijn, die al meer dan 25 jaar de rol speelt van Janine in tv-serie Goede tijden, slechte tijden. Presentator Özcan Akyol vraagt haar of dat nog steeds bevalt.

American Beauty (Sam Mendes, 1999)

RTL 8, 20.30 uur

Voltreffer van een regiedebuut, deze wrange en invloedrijke satire. In huize Burman is iedereen op drift. Terwijl Lester (Kevin Spacey) geobsedeerd raakt door een vriendin (Mena Suvari) van zijn dochter Jane (Thora Birch), Carolyn (Annette Bening) een affaire begint en Jane kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze buurjongen Ricky (Wes Bentley), komt het toch al wankele gezinsimago op losse schroeven te staan.

You’re Next (Adam Wingard, 2011)

SBS 9, 20.30 uur

De familie Davison viert het huwelijksjubileum van pa en ma, maar gezellig wordt het niet. Al snel wordt het gezin bedreigd door een onoverzichtelijk aantal belagers. Gaandeweg sluipt er steeds meer humor in de slachtpartijen; ook halfdood gaan de Davisons door met hun familievetes.

Les animaux dans la guerre

Canvas, 21.20 uur

Documentaire over de rol van dieren in de Tweede Wereldoorlog. Naast mensen meldden ook duizenden honden, paarden, olifanten en duiven zich tussen 1940 en 1945 aan het front.

Gorbatschow - Eine Begegnung

Arte, 21.45 uur

Filmmaker Werner Herzog gaat uitgebreid in gesprek met de laatste leider van de Sovjetunie, Michaïl Gorbatsjov (87). Samen blikken ze terug op de verstrekkende gevolgen van Gorbatsjovs keuzes als mens en politicus.

Ik durf het bijna niet te vragen

NPO 3, 22.05 uur

Start van nieuw seizoen waarin Nederlanders die behoren tot subgroepen antwoord geven op vragen van buitenstaanders. Onder andere alcoholisten en nudisten komen aan het woord. Of, zoals deze week, mensen met overgewicht.

Auf einmal (Asli Özge, 2016)

WDR, 23.40 uur

Na een feestje overlijdt een onbekende vrouw in Karstens appartement. Was het een natuurlijke dood? Of heeft die geslaagde jongen er iets mee te maken? Schrijver en regisseur Özge brengt je in deze gitzwarte, knap geacteerde zedenschets voortdurend aan het twijfelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden