Film- en tv-tipsdinsdag 4 juni

De Volkskrant film- en tv-tips van dinsdag 4 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Florian Stetter, Henriette Confurius en Hannah Herzsprung in Die geliebten Schwestern. Beeld
Florian Stetter, Henriette Confurius en Hannah Herzsprung in Die geliebten Schwestern.

Die geliebten Schwestern (Dominik Graf, 2014)

De Duitse dichter Friedrich Schiller (1759-1805) was getrouwd met de chique Charlotte von Lengefeld (1766-1826). Maar wellicht had Schiller óók iets met Charlottes zus Caroline (1763-1846). In dit kostuumepos ontstaat die driehoeksverhouding heel natuurlijk, terwijl de zusjes, met wederzijdse toestemming, zich aan de codes van hun stand onttrekken. Hoofdrolspelers Henriette Confurius (Charlotte), Hannah Herzsprung (Caroline) en Florian Stetter (Schiller) maken de romance aannemelijk voor de duur van de weldadig aangeklede film.

Arte, 00.25-03.10 uur

One True Thing (Carl Franklin, 1998)

Een Oscarnominatie voor Meryl Streep als vrouw bij wie kanker wordt geconstateerd, waardoor haar gezinsleven onder grote druk komt te staan, vooral omdat haar man (William Hurt) eist dat hun dochter (Renée Zellweger) de verzorging op zich neemt.

SBS 9, 22.40-01.10 uur

Gold (Thomas Arslan, 2013)

In Canada gedraaide, sobere western met Duitse cast en crew. Een Duitse groep immigranten zoekt rond 1900 goud in de regio Klondike, vlak bij de grens met Alaska. Emily Meyer (mooie rol van Nina Hoss) is een van hen.

WDR, 23.40-01.15 uur

Rond de Noordzee

NPO 2, 20.20 uur

De Noordzee-reis van programmamaker Arnout Hauben gaat deze keer langs de windmolens van Denemarken en de luxe Duitse badplaats Sylt. Ook bezoekt hij het eiland Helgoland, dat jarenlang werd gebruikt als testlocatie voor bommen.

Govert naar de grenzen van het heelal

NPO 2, 21.15 uur

Op zoek naar buitenaards leven komt Govert Schilling uit bij de Amerikaanse astronoom Jill Tarter. Zij probeert al jaren met radiosignalen contact te leggen met andere beschavingen. In Arizona speurt Scholling naar overvliegende ufo’s.

Misdaadcollege

NPO 1, 21.35 uur

Medewerkers van politie en justitie geven college over de zaak van ‘het Maasmeisje’. In 2006 werden in de Maas verschillende lichaamsdelen gevonden; de zoektocht naar haar identiteit begon met een reconstructie van het hoofd.

The Planets

BBC 2, 22.00 uur

Aflevering over de connectie tussen de Aarde en Mars. Ooit was Mars de planeet met de mooiste oceanen en een gunstige atmosfeer en was de Aarde één grote gifbal. Wat zorgde ervoor dat dat veranderde?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden