Film- en tv-tipsMaandag 3 juni

De Volkskrant film- en tv-selectie voor maandag 3 juni

Johnny Depp in The Lone Ranger. Beeld
Johnny Depp in The Lone Ranger.

The Lone Ranger (Gore Verbinski, 2013)
Net 5, 20.30-23.30 uur

Flink geflopte avonturenfilm van het team achter Pirates of the Caribbean. Tegen de achtergrond van de aanleg van de transcontinentale Amerikaanse spoorlijn in 1869 zoeken een Comanche-indiaan (Johnny Depp) en een Texas Ranger (Armie Hammer) naar een schurk. Depp’s Comanche is ronduit clownesk, ondanks diens dramatische verleden. Aan die worsteling met humor, ironie en serieus spektakel mag The Lone Ranger dan bezwijken, de film blijft de volle 2,5 uur onderhoudend.

In Which We Serve (Noel Coward en David Lean, 1942)
BBC 2, 16.20-18.15 uur

Fraai, snobistisch oorlogsdrama is een ode aan de Engelse marine. De bemanning van een tot zinken gebracht schip dobbert op een vlot in de oceaan. Regiedebuut van toneelschrijver Coward én dat van Lean (Brief Encounter, Doctor Zhivago, Lawrence of Arabia).

Que la bête meure
Arte, 20.15-22.05 uur

(Claude Chabrol, 1969). Voortvarend, eigenwijs gemonteerd anti-wraakdrama van nouvelle-vaguemeester Chabrol, dat de toeschouwer genadeloos op het verkeerde been zet. Man wil de dood van zijn zoontje wreken op de roekeloze automobilist die daarvoor volgens hem verantwoordelijk is. Maar alles loopt anders.

Bevrijdingsjournaal juni 1944
NPO 1, 20.25 uur

75 jaar na D-Day staat de NOS deze week dagelijks stil bij dit begin van de bevrijding van West-Europa met Operation Overlord. Te beginnen met het ‘Bevrijdingsjournaal’: hoe zou het journaal eruit hebben gezien als er tijdens WOII televisie was geweest?

2Doc: Jij bent mijn vriend
NPO 2, 20.25 uur

In de geprezen documentaire De kinderen van juf Kiet (2016) viel hij al op: de 6-jarige jongen Branche, die uit Macedonië naar Nederland was gekomen. Als opvolger maakten Petra en Peter Lataster nu een documentaire met de levendige Branche als hoofdpersoon.

Dossier van den Heuvel
RTL 4, 20.30 uur

Misdaadverslaggever John van den Heuvel gaat op pad met Waldemar Finke, wiens ouders in 2016 om het leven kwamen voor de kust van Colombia. Hun boot was gestrand op een bekende drugsroute en Waldemar vermoedt dat dit zijn ouders fataal is geworden.

Gemaakt in Nederland
RTL 4, 21.30 uur

In deze serie over de oorsprong van oer-Nederlandse producten duiken presentatoren Tijl Beckand en Katja Schuurman in de wereld van drop. Dit snoepgoed wordt gezien als typisch Nederlands, maar Beckand leert dat drop zijn oorsprong vindt in Italië.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden