nieuws

De papieren krant wordt maandag vanwege het winterweer niet bezorgd. Zo leest u de Volkskrant digitaal

Door extreme weersomstandigheden kan de papieren krant op maandag 8 februari niet aan huis worden bezorgd. Via de sites en apps is het wel mogelijk om de krant te lezen. Lees hier welke mogelijkheden er zijn.

Redactie
Een sneeuwstorm trok zondag over Nederland.  Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Een sneeuwstorm trok zondag over Nederland.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Waarom wordt de krant maandag niet bezorgd?

Tot onze grote spijt kunnen we maandag geen papieren krant bij u bezorgen. Door het extreme weer is het onverantwoord om onze chauffeurs, distributeurs en bezorgers de weg op te sturen. We hebben dit niet lichtvaardig besloten, we weten hoe zeer u gehecht bent aan uw ochtendkrant, maar we hadden geen keus.

Er verschijnen ook geen andere papieren kranten van uitgeverijen Mediahuis en DPG Media, waar de Volkskrant deel van uitmaakt. Volgens de archieven is dat uniek in Nederland. De laatste keer dat er geen papieren Volkskrant verscheen, was op 5 maart 1980 vanwege een staking van het grafisch personeel van de toenmalige Perscombinatie.

DPG en Mediahuis zijn eigenaar van de meeste landelijke en regionale dagbladen in Nederland, waaronder AD, NRC, de Telegraaf en regiotitels als de Gelderlander en Het Parool. De bezorging van kranten doen de bedrijven gezamenlijk. Maandag zullen zij in de loop van de dag besluiten of de verspreiding van middagkranten wel mogelijk is.

Hoe kan ik dan mijn krant lezen?

We hopen van ganser harte dat u de krant vandaag wel digitaal leest. Dat kan op verschillende manieren: via mobiele telefoon, tablet en laptop of vaste computer. Om het u makkelijk te maken hoeft u niet in te loggen maar zijn al onze digitale producten voor een dag gratis toegankelijk.

Sinds kort heeft de Volkskrant voor mobiel alles verzameld in één app: al het laatste nieuws en de digitale edities, waaronder de pdf-versie van de gedrukte krant. Voor meer uitleg bekijk de onderstaande video. De app vindt u vanzelfsprekend in de appstore of via deze link:

Maar waar vind ik mijn krant op al die verschillende platformen?

Op uw mobiele telefoon vindt u de pdf-versie van de gedrukte krant onderin de navigatiebalk onder de knop Editie. Onder de ‘Editie’-knop zit sinds kort ook digitale editie, die tot nu toe alleen op tablet beschikbaar was, met daarin alle artikelen uit de krant. Wie op zoek is naar onze bijzondere verhalen, fotografie, vormgeving, podcasts en speciale digitale producties zoals de stemchecker of onze nieuwe vaccinatiekaart kan daar terecht.

null Beeld

Op tablet kunt u voor de pdf-versie van de gedrukte krant in de vertrouwde app terecht, of in de Editie-app waarin de krantenartikelen met de voordelen van digitaal vormgeven worden weergegeven. Op uw laptop en vaste computer vindt u rechts bovenin de navigatiebalk het vaste icoontje voor de pdf-krant. Binnenkort vindt u daar ook de Digitale Editie die op mobiel en tablet reeds beschikbaar is.

Waar vind ik het laatste nieuws van de Volkskrant?

In de nieuwe app kunt u wisselen tussen verschillende leesopties. De livefeed onder de noemer ‘Live’ is de actuele weergave van de Volkskrantsite met het laatste nieuws. Daar zullen we u ook op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het weer en de bezorging van de Volkskrant gedurende de rest van de week.

Moet ik abonnee zijn om de krant te kunnen lezen?

Voor de abonnees die zijn ingelogd, is altijd alles beschikbaar. Alleen vandaag zijn site en apps voor iedereen gratis toegankelijk gemaakt en is er geen inlogcode nodig. Op andere dagen kunnen niet-abonnees een aantal keer gratis kennismaken met de klassieke en digitale editie van de Volkskrant. Ze kunnen ook nog steeds een aantal artikelen gratis lezen. Sinds dit jaar zijn sommige artikelen alleen beschikbaar voor abonnees.

Nog niet de nieuwe app op uw smartphone? Bekijk hier de opties.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden