Dag in Dag uit Ombudsclown

De Ombudsclown wordt niét gesponsord door de intensieve veehouderij

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.

De klacht

Sarah van Overeem beklaagt zich over dinsdagrubriek Het Nieuwe Eten. ‘Het valt mij op dat u aan vegetarische producten vrijwel altijd een laag cijfer toekent. Waarom is dat? Wordt uw rubriek soms gesponsord door de intensieve veehouderij? We zullen met zijn allen toch minder vlees moeten gaan eten (niet alleen om klimaattechnische redenen, maar ook om het dierenleed te verminderen). Ik vind het dan ook niet constructief dat u in deze rubriek voortdurend vegetarische producten afkraakt. Sterker nog: u verlangt separatorvlees. U geeft er kennelijk niets om dat er dieren zijn die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Het zou fijn zijn als u door middel van deze rubriek wat meer zou kunnen bijdragen aan het welslagen van de introductie van vegetarische producten in de markt. Alle beetjes helpen.’

De Ombudsclown

Een separatorclassic-speciaal óf een groentekroket, schreven we. Van Overeem wordt door de Ombudsclown gesponsord. Ze krijgt een kleine shitload (alle beetjes helpen) van een vegaproduct dat wél in de smaak viel. En een garantie: de kritische flexi- en cafetariërs van Het Nieuwe Eten worden door helemaal niemand gesponsord.

Ook klagen? didu@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.