De kennis van nu, kleine geschiedenisquiz, Champions League

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

FC Barcelona tegen Bayern München in 2013. Beeld ap
FC Barcelona tegen Bayern München in 2013.Beeld ap

De kennis van nu NPO 2, 19.20 uur

YouTube staat vol met filmpjes van geweldige menselijke prestaties. Bart Meijer onderzoekt samen met bewegingswetenschapper Bert Otten, cognitief psycholoog Harold Bekkering en biomechanisch ingenieur Martijn Wisse hoe het mogelijk is dat wij tot uitzonderlijke prestaties in staat zijn.

De kleine geschiedenisquiz NPO 2, 19.55 uur

Vier weken lang proberen cabaretiers, politici, schrijvers, acteurs en journalisten een plek te verwerven in de geschiedenisquiz, die op Hemelvaart wordt gehouden. Team VVD (Frits Huffnagel, Bas van 't Wout en Pieter Litjens) strijden tegen Team GroenLinks (Jesse Klaver, Kathalijne Buitenweg en Jos Olsthoorn).

UEFA Champions League NPO 3, 20.15 uur

Topteams FC Barcelona en Bayern München staan tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League. Voor Bayerntrainer Pep Guardiola is de wedstrijd heel speciaal, hij was jarenlang speler en trainer in Catalonië. 'Ik wist dat dit vroeg of laat ging gebeuren', reageerde hij in de media na de loting.

Archibelge, het lelijkste land Canvas, 21.30 uur

Driedelige documentaireserie over architectuur en ruimtelijke ordening in België. Vanavond de eerste aflevering: Brussel op zoek naar zichzelf. Veel Belgen werken in Brussel, maar de meeste Belgen willen er liever niet wonen. Toch is deze internationale stad minder zielloos dan ze in eerste instantie lijkt.

België. Beeld Marcel van den Bergh/de Volkskrant
België.Beeld Marcel van den Bergh/de Volkskrant

2Doc: Moeder & Grunberg NPO 2, 23.00 uur

Dat schrijver Arnon Grunberg en zijn onlangs overleden moeder een bijzondere relatie hadden, is algemeen bekend. In deze mooie documentaire zijn de telefoongesprekken te zien en te horen die ze dagelijks met elkaar voerden. Ontroerend is het te zien hoe Grunberg met zijn breekbare moeder omgaat.

Nooit meer slapen NPO Radio 1, 0.00 uur

Ellen Heijmerikx' nieuwste boek En nooit was iets gelogen (2015) gaat over de vriendschap die zij ooit sloot met Spaanse hoogovenarbeiders, die in de jaren zestig naar Nederland waren gekomen. Door deze vriendschap raakte ze gefascineerd door hun levensverhaal. Ze is vannacht de hoofdgast in Nooit meer slapen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden