Combi van romantiek, humor en horror is gedurfd in Horns

Regie: Alexandre Aja. Met: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Max Minghella, Joe Anderson. 120 min., in 21 zalen.

Foto Doane Gregory

Hij houdt vol onschuldig te zijn, maar voor zijn dorpsgenoten staat vast dat Ig Perrish (Daniel Radcliffe) de moordenaar is van zijn jeugdliefde Merrin (Juno Temple). Het gaat er niet beter voor hem uitzien wanneer hij op een ochtend wakker wordt met hoorntjes op zijn hoofd.

Vreemd genoeg vindt niemand dat een schokkend gezicht. In plaats van gillend voor hem weg te rennen, biechten vrienden en vreemden plotseling al hun duistere gedachten en verborgen verlangens op.

In het oeuvre van regisseur Alexandre Aja, bekend van bloederige, op schokeffecten drijvende horrorfilms als The Hills Have Eyes, Mirrors en Piranha 3D, is Horns een welkome verrassing. Pas tegen het einde nemen groteske special effects het over, tot die tijd is de film eerder geestig dan griezelig. Daniel Radcliffe bewijst met zichtbaar plezier zijn komisch talent.

Bij vlagen lijkt Horns, gebaseerd op een boek van Joe Hill (de zoon van Stephen King), zelfs op een tragisch liefdesdrama. De combinatie van romantiek, humor en horror is gedurfd, maar soms ook wat ongemakkelijk. Uiteindelijk komt toch het gruwelgedeelte (inclusief slangen, afgehakte lichaamsdelen en hels vuur) het best uit de verf.

Meer over