Bruggenbouwer in de herhaling

Doordat de televisie en computers dikwijls ver uit elkaar staan, is de multimediale kijker vaak gewongen zijn films op zolder of in de studeerkamer te aanschouwen....

De basisingrediënten van het apparaat zijn een kabel met aanhet ene uiteinde een infraroodontvanger en een scart-aansluiting,en aan de andere kant een aansluiting voor op de com-poort vande computer. De bijgeleverde afstandsbediening zendt haarsignalen vanuit de woonkamer naar de computer, die beeld engeluid terugstuurt naar de televisie. Dat is handig nu steedsmeer multimediaal materiaal beschikbaar komt op internet.

Kort geleden is het apparaat in de rubriek Toets getest, maarhelaas kwam het niet tot een hoogtepunt: zapper en tv leken nietmet elkaar tot communicatie bereid. Later bleek dat door defabrikant de verkeerde versie was geleverd, namelijk de PCzappervoor Windows Media Center, en die doet het niet op een gewone pc.Een nieuwe poging heeft nu wel tot een vruchtbaar resultaatgeleid.

De werking van de zapper is eenvoudig. Wanneer de tv-kijkerop de meegeleverde afstandsbediening klikt, wordt een menugeactiveerd dat foto's, video's en ander multimediaal materiaalop de computer beschikbaar maakt in de woonkamer.

PCZapper heeft echter ook een eigen tv-gids, met een selectievan onder meer eerder uitgezonden materiaal op televisie. Ondermeer NOVA kan worden teruggezien, of Andere Tijden en al dieandere programma's die tv-kijken de moeite waard maken. Maar ookdigitale kanalen als vpro.nl/geschiedenis zijn toegankelijk.Daarnaast zetten steeds meer commerciële stations een deel vanhun uitzendingen online, en ook deze zijn via de zapper teraadplegen. Ook worden online speelfilms aangeboden.

Kijken via de PCzapper is aangenaam, mede doordat degeselecteerde programma's doorgaans van een prettig niveau zijnen de software eenvoudig werkt.

Wie niet opziet tegen het boren van gaten in muren om de kamerte bereiken waar de computer staat, is de PCzapper bruikbaar enbetaalbaar. PCzapper gaat zijn software in de loop van de weekook gratis aanbieden via zijn website, zodat geïnteresseerdende werking ervan zelf kunnen testen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden