Boer Zocht Vrouw: Veel kijkers, amper liefde

Met slechts één geslaagde match is Boer Zoekt Vrouw niet het relatiesucces geworden waarop van tevoren was gehoopt. Toch werd het een gedenkwaardig seizoen voor het KRO-programma, met dank aan de torenhoge kijkcijfers.

Van onze verslaggever Thijs van Soest

Wekelijks bijna vier miljoen kijkers en op het hoogtepunt zelfs 4,3 miljoen. ‘Het programma was een enorm succes, maar met de liefde wilde het dit keer niet zo lukken’, concludeert ook presentatrice Yvon Jaspers. De opvallend hoge kijkcijfers – die elke week weer hoger werden - waren nieuws voor kranten en actualiteitenrubrieken. Slechts de megascore van Peter R. de Vries zorgde voor een klein dipje in de hoeveelheid publiciteit rond het programma.

De hoeveelheid aandacht leek de hoeveelheid liefde met de week te dempen. Boerin Agnes en haar keuze Jurre zijn uiteindelijk nog steeds verliefd, maar met de andere twee prille duo’s liep het onverwacht mis. De 3,8 miljoen kijkers van de slotaflevering zagen zondag hoe Frans en Ronella en Gerard en Leonie vertelden dat het ‘uiteindelijk toch niks is geworden’. De andere twee mannelijke deelnemers waren al eerder afgehaakt. Zij zagen hun geselecteerde vrouwen voortijdig vertrekken.

Een slecht resultaat voor de deelnemende boeren, maar ook voor de tv-makers. Maanden van inspanning lijken voor niets te zijn geweest. Eén troost: Boer zoekt Vrouw was de afgelopen maanden vaste prik voor miljoenen Nederlanders. Presentatrice Yvon Jaspers is trots, maar is ook ‘zeker klaar voor iets nieuws’, zegt ze in een interview met de omroep RKK. ‘Misschien is het wel tijd voor een heel klein programma, waar ‘maar’ 450.000 mensen naar kijken. Dat is prima.’

Jaspers gaat nu eerst met het gezin op vakantie naar Brazilië. Vanaf volgende week zendt de KRO een nieuw programma uit op zondagavond: De Italiaanse Droom. Geen zoektocht naar de liefde, maar een zoektocht naar een nieuw leven in Italië als eigenaar van een Bed & Breakfast.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden