Nieuws Eten

Bij gastronomisch experiment Steinbesser serveren chef-koks op spekgladde borden die ogen als een vierkante oesterschelp

Eten doe je (ook) met je ogen. Sinds de opkomst van de nouvelle cuisine een halve eeuw geleden, weet elke chef dat. Toch is er aan bord en bestek nauwelijks iets veranderd. Onder de noemer Steinbeisser draait cultureel entrepeneur Martin Kullik de rollen om. Voor zijn experimentele gastronomie nodigt hij vermaarde chefs uit om gerechten te bedenken bij de waanzinnigste eetattributen, gemaakt door kunstenaars en sieraad ontwerpers. Denk aan een spekglad bord dat oogt als een vierkante oesterschep of een lepel met stompe spijkers in de kom, zodat je wordt gedwongen langzaam en mindful te eten – steinbeisser betekent tenslotte steenbijter. De lancering van een nieuwe collectie gaat telkens gepaard met diners in het Lloyd Hotel in Amsterdam, waarbij de attributen ter plekke kunnen worden gekocht. De eerstvolgende is op 5 en 6 juni; de Franse chef Alexandre Gauthier (twee Michelinsterren) serveert een plantaardig menu. 

Reserveren: steinbeisser.com (ook voor de webshop met de eerdere collecties).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden