'Bert Maalderink weg bij Studio Sport'

HILVERSUM (ANP) - Oranje-verslaggever Bert Maalderink wil vertrekken bij Studio Sport. Hij heeft vrijdag zijn ontslagbrief verstuurd aan de directie en de hoofdredactie van de NOS, meldde Nieuwe Revu op zijn website.

De rossige verslaggever, bekend om zijn zuigende vragen en vasthoudendheid, voelde zich in de steek gelaten tijdens de verslaggeving van het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. ,,Wegens gebrek aan vertrouwen en steun uit NOS-hoek tijdens dit EK, heb ik ontslag genomen'', zegt Maalderink op revu.nl. De geboren Achterhoeker werd in 1993 door Kees Jansma bij Studio Sport gehaald.

De NOS bevestigt dat Maalderink inderdaad een brief heeft verstuurd. ,,Maar we willen graag nog met Bert praten'', aldus een woordvoerder.

Kritiek

De verslaggever stoorde zich volgens Nieuwe Revu aan de kritiek die hij in de eigen NOS-programma's te verduren kreeg. Gasten in Jack van Gelders Studio Sportzomer hadden regelmatig commentaar op de scherpe toon van zijn vragen. Ook had Maalderink moeite met de beslissing van de Studio Sport-leiding om geen beelden uit te zenden van de besloten trainingen van Oranje.

,,Van collega's hoor ik bijna niets over mijn reportages'', zegt Maalderink deze week in het tijdschrift Nieuwe Revu. ,,Toch vreemd: twee miljoen mensen kijken dagelijks naar het programma waarin ze worden uitgezonden (het programma Studio Sportzomer), maar niemand reageert erop.'' De verslaggever hield afgelopen week voor Nieuwe Revu een dagboek bij van zijn belevenissen in Zwitserland.

De journalist kreeg de laatste maand ook buiten NOS-kringen kritiek over zich heen. Cabaretier Youp van 't Hek noemde hem in zijn NRC-column een 'onbedaarlijke eikel'. Bondscoach Marco van Basten en Kees Jansma smoesten over 'onze vriend', terwijl zij dachten dat de microfoons uitstonden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden