Beekman krijgt Gouden Pen, Lassche Gouden Tape

GRONINGEN (ANP) - Het Genootschap van Hoofdredacteuren heeft vrijdagavond de Gouden Pen en de Gouden Tape uitgereikt aan Bor Beekman van de Volkskrant en Geertjan Lassche van Netwerk. De twee ontvingen de journalistieke aanmoedigingsprijs voor hun werk op de Jaardag van het Genootschap in Groningen.

Beekman kreeg de Gouden Pen voor ,,zijn vermogen om op een opgeruimde manier te schrijven over maatschappelijke kwalen en ongemakken'', aldus het Genootschap. ,,De lezer wordt geboeid door de ongelukkige batmanpapa's, leert verbaasd dat bij een commerciële besnijdeniskliniek het dagrecord op 63 jongetjes staat en er ontstaat verbazing dat die paar politiemensen die op Vlieland werken niet door een deur blijken te kunnen, tenzij ze met elkaar zijn getrouwd.''

Lassche, in dienst van de EO, verdiende de Gouden Tape met zijn twee reportages 'Asielgegevens jarenlang aan Congo verstrekt'.

Het Genootschap reikt de prijzen uit om jong talent in de journalistiek te stimuleren. Het stelde de Gouden Pen in ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan in 1984. De Gouden Tape is sinds 2001 te verdienen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden