Arrow krijgt geen uitstel van betaling

Het einde is in zicht voor de radiozenders Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock. Afgezien van Naast de miljoenenschuld die ze voor 12 maart moeten aflossen, hebben ze gisteren maandag ook nog een rechtszaak verloren van het Agentschap Telecom.

Van onze verslaggeefster Nienke van Heukelingen

De Rotterdamse rechtbank besliste ’s middags dat de organisatie geen uitstel van betaling hoeft te geven aan beide radiozenders.

De eigenaar van Jazz FM en Classis Rock had een kort geding aangespannen om meer tijd af te dwingen voor het oplossen van de betalingsachterstand bij Agentschap Telecom van 9 negen miljoen euro. Dat bedrag is samengesteld uit schulden van ruim twee miljoen voor Arrow Jazz FM en 6,8 miljoen voor Arrow Classic Rock.

Als op 11 maart (woensdag) om middernacht de betaling niet is wordt voldaan, verliezen de zenders ze automatisch hun uitzendrecht. ‘We kunnen ze geen uitstel geven. Dat valt niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen’, zegt Marita Schreur, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom.

Arrow Jazz FM organiseerde afgelopen zaterdag en zondag nog een actieweekend om – naar eigen zeggen – de resterende schuld van zeven ton binnen te halen. ‘Het Agentschap Telecom praat over 9negen miljoen euro, maar dit bedrag klopt helemaal niet.’ Welk bedrag het dan wel is? ‘Dat houden we voor onszelf’, zegt Arrow-directeur Ad Ossendrijver. De directeur Hij wil overigens niet bekendmaken hoeveel geld er in het weekeinde is ingezameld. Ossendrijver van de Arrow Media Group wil verder niet reageren op de uitspraak van de rechter, zolang hij die inhoudelijk niet heeft kunnen beoordelen.

Het ministerie van Economische Zaken is al gestart begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe verdeling van de eventueel vrijkomende vrijgekomen frequentieruimte.

Arrow Beeld
Arrow

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden