Het nieuwe eten Hüttenkwark

Arie Boomsma mag fan zijn van Hüttenkwark, wij zeggen: een verschrikkelijk mondgevoel

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: Hüttenkwark.

Hüttenkwark Beeld Danone

Op de verpakking van Hüttenkwark staat al sinds afgelopen zomer het woord ‘nieuw’, maar Het Nieuwe Eten komt nu pas toe aan de mix van cottage cheese met kwark. 

Danone strikte Arie Boomsma om de zin ‘Ik begin mijn dag met Hüttenkwark’ uit te spreken en via zijn sociale media-kanalen een paar video’s te verspreiden waarin hij ‘een stevig ontbijt’ nuttigt met foodbloggers zoals het duo Chicks Love Food. 

Een van de Chicks Love Food: ‘Ik vind dit een gezond ontbijt, maar ik doe wel pure hagelslag d’r in.’
Arie Boomsma: ‘Ja, heerlijk.’
Een van de Chicks Love Food: ‘Ik hou van hagelslag.’
Arie Boomsma: ‘Poh!’

De proevers van Het Nieuwe Eten zeggen andere dingen na een hap Hüttenkwark:
‘Een verschrikkelijk mondgevoel.’
‘Alsof iemand in je kwark gebrokkeld heeft.’
‘Misschien kunnen karnemelklovers hier wat mee?’

Eén proever kan de textuur van Hüttenkwark wél goed hebben en probeert een positievere associatie op te roepen: ‘Gehakselde burrata.’ Volgens deze proever wordt Hüttenkwark vanzelf vies, als je er maar lang genoeg over doorpraat en het woord ‘brokjes’ gebruikt.

Zou Arie Boomsma zijn dag nog steeds met Hüttenkwark beginnen? Van die brede glimlach uit de reclame kan hij vást een lekkere boterham beleggen. Met pure hagelslag.

Cijfer: 5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.