Apostel van Tricht

Paul Sterk Apostel van Tricht

In het boek 'Apostel van Tricht' maken we kennis met Zefan, een jongeman die als ¿¿n van de enigen de Apocalyps overleeft. Zefan is in dienst gegaan met zijn vriend K. Wanneer ze samen een afrastering van puntdraad plaatsten, kwam er een ruiter langs die K. meenam.
Later kwam de ruiter, die een donkere kap voor zijn gezicht had, terug. Het was God. De ongelovige Zefan kon niet overtuigd geraken dat het echt Onze Lieve Heer was.
De ruiter verdween en de jongeman bleef alleen achter. Hij zocht een weg terug naar het kamp maar vond alleen verlaten dorpen. Het leven om hem heen was totaal vernietigd. Tevergeefs zocht hij naar een levende ziel.
Tot hij plots Anna ontmoette. Een jongedame van rond de 20 met een doorschijnende huid en donkerblond haar waar een blauwe gloed over straalde. Anna is net als Zefan niet gelovig.
De twee trekken samen verder. In Schabbach, een onooglijk klein plaatsje treffen ze de 99-jarige Ursula aan. De oude vrouw vertelt hetzelfde verhaal. Op een morgend werd ze wakker en was er niemand meer in het dorp. Geen enkel mens of dier te bespeuren.
Tegen haar zin gaat ze met Anna en Zefan mee. Even later wordt ze door honderden vogels aangevallen en overlijdt.
In Maastricht maken ze kennis met Johan, een kalende man van middelbare leeftijd. Alleen hij en zijn dieren zijn de enigen uit Maastricht die nog leven. Johan vertelt over zijn ontmoeting met de ruiter en geeft zijn visie over de toekomst.
De drie zijn op zoek naar antwoorden waarmee ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen.
Er moeten moeten nog heel wat raadsels ontrafeld worden, waaronder de symbolen van de Noodkist met relieken van Sint-Servaas, de eerste bisschop van de Lage Landen die tot ver na zijn dood wonderen verrichtte.
'Apostel van Tricht' van Paul Sterk is een prachtig boek waarin er steeds een mysterieuze sfeer hangt. Het boek leest vlot en als lezer ben je steeds benieuwd wat er komen zal. Paul Sterk neemt je mee in zijn verhaal en laat je niet meer los. De situatie wordt steeds zodanig omschreven dat je het gevoel hebt dat je zelf middenin het verhaal zit.
Omdat het verhaal deels fictief en deels historisch is gebeuren er onverklaarbare zaken in het boek zoals de ruiter, mensen en dieren die verdwenen zijn, lieveheersbeestjes met zeven stippen of Ursula die aangevallen wordt door honderden zwarte vogels. Deze elementen maken het verhaal spannend en wekken de nieuwsgierigheid van de lezer op.
We zijn benieuwd naar het volgende boek van Paul!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden