Alle dagen seks & Lingo

Kitty en Gerard houden hun 'seksperiment' stug vol, en waar blijft Balkenende als Lucille hem nodig heeft?

Lucille Werner Beeld ANP
Lucille WernerBeeld ANP

TOP
Quirienne (48) en Bart (46) wilden meedoen aan Alle dagen seks, het KRO-programma dat 'het taboe om te praten over intimiteit wil doorbreken. 'Uit het persbericht: 'Het 'sexperiment' gaat over onderhoud aan je relatie, echt naar elkaar luisteren, iets voor de ander over hebben, investeren in jezelf, tijd maken voor elkaar en de vraag wat je echt gelukkig maakt.'

Sinds vrijdag verschijnt er elke dag een homevideo online waarin de stellen hun verrichte geslachtsdaad overpeinzen.

Bart miste intimiteit, zei hij in het voorstelfilmpje. Quirienne dacht nooit aan seks. Ze was vooral druk met de was ophangen en de kinderen. 'Daarom is de opdracht waarschijnlijk uitdagender voor jou dan voor mij,' dacht Bart. 'Oh, wacht maar!' zei Quirienne helderziend. Want al op dag 1 liep het experiment in de soep. Zelfs 'wederzijdse masturbatie' - seks volgens de spelregels van de KRO - zat er niet in.

Twentse seksliefhebbers
Op dag 2 gaf Bart het op. Hij had geen zin in filmpjes opnemen en al helemaal niet in 'gezellig doen met Qu'. 'Het verplichte karakter nekt mij', zei iemand die toch echt zelf had ingestemd met dertig voorgeschreven knalsessies.

Rest ons de Twentse seksliefhebbers Kitty (39) en Gerald (47) alle doorzettingsvermogen van de wereld toe te wensen. Hun dialogen, samen te vatten als 'even snel, maar wel lekker', zijn van een zonderlinge droogheid:

Zij: 'Het was geweldig.'
Hij: 'Hartstikke heerlijk.'
Zij: 'Niks anders als anders eigenlijk.'
Hij: 'Neuh, ik voel me prima.'

Vanaf nu is een dag niet gelachen een dag niet op alledagenseks.kro.nl gekeken.
Gidi Heesakkers

Kitty en Gerard uit Alle dagen seks Beeld -
Kitty en Gerard uit Alle dagen seksBeeld -

FLOP
Het hart van liefhebbers van een nationaal-marginale rel zal woensdag om 17.03 uur een sprongetje hebben gemaakt. Op dat moment kwam een persbericht binnen, waarmee Avrotros bekendmaakte dat Lingo eind september zal stoppen met de dagelijkse uitzendingen.

En dus leek het een week te worden van stormpjes in glazen water: boze kijkers, online-acties, Kamervragen en een premier die zich over een spelletjesprogramma uitspreekt - zoals Balkenende in 2006 deed toen Lingo ook al dreigde te verdwijnen.

Het bleef, gelukkig, redelijk stil. Media probéérden het wel. Stand.nl, de radiorubriek waarin de onderbuik vrijuit mag spreken, bedacht een stelling van de dag over Lingo. Knevel & Van den Brink nodigden Lucille Werner uit om over de kwestie te praten, wellicht in de hoop deze week tenminste nog één huilend iemand aan tafel te hebben.

Nuchter
Maar nee: het einde van Lingo als dagelijks programma wilde maar niet leven, zoals ook bleek uit het geringe aantal likes op de Facebookpagina 'Lingo moet BLIJVEN': 198.

In Den Haag hadden ze belangrijkere dingen te doen en zelfs presentatrice Lucille Werner stelde zich nuchter op. 'We hebben gewoon niet de target kunnen halen die we voor onszelf hebben gesteld', zei ze op de radio. 'Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn.' Trouwens, het programma zou in de zomer van 2015 wel weer worden uitgezonden, in het gat dat De Wereld Draait Door achterlaat.

'Het is een monument, dat zijn jullie toch met mij eens?', zei Werner in Knevel & Van den Brink. Zo schetste ze toch, onbedoeld, het probleem van Lingo.
Loes Reijmer

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden