Alberto Stegeman zet man ten onrechte neer als oplichter van moeder. SBS6 moet 'beeldvullend' rectificeren

SBS6 moet uitzending Stegeman op de bres rectificeren.

Lex de Bruijn
Alberto Stegeman. Beeld anp
Alberto Stegeman.Beeld anp

SBS6 moet komende zondagavond een uitzending van het tv-programma Stegeman op de bres rectificeren. Dit heeft de rechter in Groningen vrijdag bepaald nadat een echtpaar uit Bourtange presentator Alberto Stegeman had aangeklaagd. De 'beeldvullende' rectificatie moet van de rechter tussen 21.45 uur en 22.15 uur worden uitgezonden. Uitgerekend als een ander programma van Stegeman, Undercover in Nederland, op SBS6 is te zien.

In de aflevering van 4 juni 2017 van Stegeman op de bres werd de man uit Bourtange neergezet als een oplichter. Hij zou tijdens het beheren van de bankzaken van zijn moeder 125 duizend euro van haar hebben ontvreemd. De Groningse rechter beoordeelde vrijdag echter dat het SBS6-programma de zaak 'te eenzijdig had belicht'.

De rechter heeft SBS6 dan ook gesommeerd zondagavond de volgende rectificatietekst schermvullend in beeld te brengen: 'SBS is door de rechter veroordeeld tot rectificatie van aflevering 3 van Stegeman op de bres van 4 juni 2017. In de uitzending hebben wij ten onrechte een geschil tussen moeder/zus en zoon eenzijdig belicht. Ten onrechte is de zoon neergezet als een persoon die van zijn oude zieke moeder grote geldbedragen heeft gestolen. SBS heeft met het uitzenden van deze aflevering onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de zoon.'

Zaak nog niet voorbij

De man uit Bourtange eiste naast de rectificatie ook nog een schadevergoeding van 10 duizend euro, maar dat verzoek wees de rechter af.

Alberto Stegeman laat telefonisch in een reactie weten dat deze zaak nog niet voorbij is. 'We zijn het niet eens met de rechter en bekijken hoe we hier op gaan reageren: in hoger beroep gaan of het gesprek met de wederpartij aangaan. Het vonnis ligt er wel, maar het is misschien te voorbarig om te zeggen dat er zondagavond een rectificatie zal worden getoond. Het laatste woord is hier nog niet over gesproken.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden