Agenda

Ommetje Arnhem, een theatrale reis door de binnenstad van Arnhem, langs zes locaties waar muziek, dans en toneel is. Voor jong en oud....

theater
Water, locatievoorstelling van De Theaterkade op Eiland 2 in de Vinkeveense Plassen. Een mini-opera, cabaret, historie en sketches over de relatie tussen mens en water en speciaal in dit plassengebied. Regie: Ton Offerman. Vanavond (première) t/m 16 juli, elke donderdag t/m zondag om 19.30 en 20 uur (www.theaterkade.nl).

theater
ITs Festival voor theaterstudenten besluit vandaag met de uitreiking van de ITs Awards, om 22 uur in het Compagnietheater, Amsterdam. Voor het eerst is er dit jaar een publieksprijs en een Kemn-A-Ward voor de opvallendste acteur of actrice.

theater
De Parade in het Museumpark in Roterdam biedt onder meer Visnijd door TgBloodyMary, Ja tegen het jungleavontuur door Dette Glashouwer, De Dutch Don't Dance Division, de Broertjes Brouwer, Ocobar met Nuvolari!, en natuurlijk veel muziek. Nog t/m zondag.

theater
Rightaboutnow.nu is een samenwerkingsverband tussen Made in da Shade en Cosmic Theater, op de locatie waar hun nieuwe theater wordt gebouwd, het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Vanavond t/m 8 juli (niet 2 t/m 4 juli) elke avond de voorstellingen Sleepwalking Democracy en Crux, debatten muziek en performances. Zie ook: www.rightaboutnow.nu

theater
Helden zonder glorie van Don Duyns gaat over drie veteranen die erg aan het verleden hangen. Door Toneelgroep Het Volk in regie van Aike Dirkzwager. Vanavond t/m zaterdag in de Toneelschuur, Haarlem.

theater
Huis-clos van Sartre door Theater Het Hof. Over twee vrouwen en een man die in de hel terecht komen: voor de eeuwigheid in elkaars gezelschap. Reprise. Vanavond t/m zondag in Theater Het Hof, Arnhem.

theater
Blind, solo van Lizzy Timmers over een wetenschapper die door de eenzame dood van een bovenbuurvrouw besluit haar leven om te gooien. Een tekst en concept van Tom Helmer en Willem de Vlam. Vanavond t/m 2 juli in de Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam.

theater
dans

theater
Juli Dans in Amsterdam: vrijdag en zaterdag in de Stadsschouwburg Back to the present door Constanza Macras; op 3 en 4 juli Hell door Emio Greco & Pieter C. Scholten; in Bellevue vanavond La Pudeur des Icebergs van Daniel Léveillé, en op 1 en 2 juli Strawberry Cream and Gunpowder van Yasmeen Godder. In de Melkweg vanavond en vrijdag FreshDance; in De Krakeling vrijdag LaLa#3 van Victoria en in Paradiso zaterdag I like to watch, met performances en installaties. Zie ook: www.julidans.nl

theater
Bal Moderne, vanavond op het Leidse-plein in Amsterdam: drie kwartier dansles en dan zelf tot middernacht doordansen. Van 19 tot 21.30 uur voor 8+, vanaf 21.20 uur voor volwassenen. Toegang gratis.

theater
Hebban olla Vogala Nestas, de oudste Nederlandse zin is de titel van een dansvoorstelling door Telder. Er wordt gedanst in een reusachtig, houten vogelnest, dat staat in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Vanavond t/m zondag, meerdere keren per dag (www.beeldenddanstheatertelder.nl).

theater
P.A.R.T.S. danst, presentatie van de hedendaagse dansschool in Brussel onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Om 19.30 uur in Frascati, Amsterdam (onderdeel van ITs Festival).

theater
Stranddans, choreografie van Sanne van der Put over liefde en overgave door drie danseressen en twee dansers. De muziek is van Frank van Berkel. Er wordt geen entree geheven en de voorstelling duurt slechts dertig minuten. Vrijdag en zaterdag in Bergen aan Zee (bij Paviljoen Noord), 8 juli in Bloemendaal aan Zee en tot slot op 10 en 11 juli in Katwijk aan Zee. Aanvang steeds 20.30 uur.

jong
De Kinderparade, onderdeel van het reizende theaterfestival De Parade in het Rotterdamse Museumpark. Vandaag Madame Baba danst een sprookje, vrijdag De Kleine Tara door Draka Roest, zaterdag Eefje Wentelteefje en Hakim, zondag De Meekers (dans) en Kindercabaret. Tot en met zondag (vanaf 15 uur).

jong
De Toverfluit een bewerking van Mozarts Die Zauberflöte door Zomeropera Alden Biesen o.l.v. Koen Kessels, zaterdag om 11 uur in het Concertgebouw, Amsterdam.

jong
Idomeneo van Mozart op tekst van Harrie Geelen door Camerata Amsterdam en zangers van Amadeo-vocalis o.l.v. Jeroen Weierink met Frank Groothof (verteller), zondag om 11 uur in Concertgebouw, Amsterdam.

jong
Vroem Vroem (2+) door Dirk Scheele & de Liedjesband, zondag om 14 uur in Openluchttheater Valkenburg.

jong
Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Zaterdag om 11 uur de opening door de meidengroep Kus. In Museon, Den Haag, voor onbepaalde tijd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden