Ad Scheepbouwer stopt als columnist FD om geweigerde column

Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer stopt als columnist voor het Financieele Dagblad. Hij heeft zijn ontslag ingediend uit onvrede met het besluit van hoofdredacteur Jan Bonjer om een column van Scheepbouwer te weigeren.

Redactie
Scheepbouwer in zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van KPN in januari 2011. Beeld ANP
Scheepbouwer in zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van KPN in januari 2011.Beeld ANP

Scheepbouwer bevestigde zijn ontslag gisteren aan NRC. Volgens hem had Bonjer besloten de column te weigeren - lezers konden vrijdag de mededeling lezen dat de bijdrage 'om inhoudelijke redenen' niet werd geplaatst. In de column, die te lezen is op de website van NRC, had Scheepbouwer kritiek op berichtgeving van de krant over Ton Büchner, bestuursvoorzitter van AkzoNobel. Büchner is met ziekteverlof, Scheepbouwer schrijft dat het FD wel wat terughoudender had kunnen berichten over de kwestie. 'Dat paparazzi zich daar niets aan gelegen laten liggen en juist bij voorkeur achter de gordijnen kijken is een fact of life. Maar van een kwaliteitskrant als het FD mag je verwachten dat het zich daar verre van houdt', schreef Scheepbouwer. Hij stelt voor dat de krant een ombudsman aanstelt.

Bonjer zou Scheepbouwer hebben gevraagd zijn column te herschrijven, omdat hij 'tal van feitelijke onjuistheden' zou bevatten. Scheepbouwer weigerde.

De voormalig KPN-topman was sinds de zomer columnist voor het FD. Hij zegt het werk 'met plezier' te hebben gedaan, maar dat er nu 'geen basis is voor verdere samenwerking als de columnist wordt gewikt en gewogen door de hoofdredactie.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden