EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Vrouwenmagneet Herman van Veen en de ouwe truc van net niet genoeg poetsen

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Herman van Veen en Dries Roelvink.

Aaf Brandt Corstius
Herman van Veen. Beeld ANP
Herman van Veen.Beeld ANP

Opzij

Is uw enige uitje een dagelijkse trip naar de supermarkt? Voor de meeste mensen wel, neem ik aan. Dan is het tijdens dat wervelende uitstapje wellicht een idee om naar het tijdschriftenschap te gaan. Aldaar hoeft u geen tijdschriften te kopen, maar alleen even te genieten van de teksten op de cover van de Story. Die zijn altijd goed. Het zijn niet alleen roddels, het zijn teksten op een zeer ironisch metaniveau.

Deze week repte Story van ‘De spannende romances van vrouwenmagneet Herman van Veen’. En alsof de woordcombinatie ‘vrouwenmagneet’ plus ‘Herman van Veen’ al niet voor een halve dag plezier zorgt, had de koppenmaker (zeer waarschijnlijk hoofdredacteur Guido den Aantrekker zelf) er ook nog ‘Opzij, opzij, opzij’ bij gezet. Ook genoten we van de aankondiging ‘Gerucht: wéér NPO-ster weg bij echtgenoot’. Vager en met meer slagen om de arm wordt het niet, bij een roddelblad. Daarmee worden de koppen op de Story bijna kunst.

En dan was er de kop ‘Zó vecht Marco Borsato tegen inzinking’. Foto erbij, van Marco op een fiets met zeer brede wielen en allerhande iPhones en snelheidsmeters op het stuur, helm op het hoofd, verbeten blik.

Zo vechten we deze dagen allemaal tegen een inzinking. Op onze fiets, op ons zoveelste rondje. We wisten het al: corona verbindt. BN’er of gewoon mens: je doet allemaal hetzelfde.

En zo heb je, op je supermarktronde, een moment van gratis geluk.

Dries Roelvink. Beeld ANP
Dries Roelvink.Beeld ANP

Smetvrees

Over inzinkingen gesproken: hoe gaat het met de neuroses van onze beroemdheden? Die moeten inmiddels een piek hebben bereikt, op hun exponentieel oplopende grafiek.

En ja, lezen we in het sterrennieuws: Dries Roelvink moet deze dagen extra hard knokken tegen zijn toch al zeer aanwezige smetvrees.

Hier wil uw sterrenkijker iets over kwijt: aanvankelijk leek het coronatijdperk een rechtvaardiging voor alle smetvrezigen. Zij wasten al jaren manisch hun handen, zij raakten al nooit hun gezicht aan. Dus eerst dachten smetpaniekers: eindelijk gerechtigheid. Maar wat blijkt: van corona word je nóg smetvreziger. Zo ook Dries Roelvink. Hij heeft voor zichzelf drie meter afstand ingevoerd in plaats van anderhalf. Daarnaast durft hij niet meer naar de supermarkt, maar komt hij alleen bij buurtwinkels, waar hij wacht tot de hele zaak leeg is voor hij hem betreedt.

Verder komt de last van zijn smetvrees vooral bij zijn echtgenote Honoria terecht. ‘We staan elke ochtend vroeg op. Honoria begint dan aan de grote schoonmaak. Ik wil haar wel helpen, want ik houd van een schoon huis. Maar als ik iets heb gepoetst, doet Honoria het weer opnieuw.’ Die ouwe truc: net niet goed genoeg poetsen.

Ondanks zijn angsten is Roelvink een documentaire aan het maken over Amsterdam in coronatijd. Over dit project zei hij in de De 538 Ochtendshow: ‘Ik denk dat als dit klaar is, het nog een heel gevecht wordt tussen de zenders.’ Uiteraard. Er wordt opvallend weinig tv over corona gemaakt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden