Aaf leest sterren

Aaf leest sterren: Vaccine in plaats van Jolene, en Oprah interviewt Harry en Meghan

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Dolly Parton en Oprah en Meghan.

Dolly Parton Beeld Brunopress
Dolly PartonBeeld Brunopress

Creatie

Uw sterrenkijker bekende al eerder dat zij grote vreugde haalt uit het bekijken van filmpjes van oudere beroemdheden die gevaccineerd worden. Weinig coronanieuws sparks meer joy dan dat.

Maar er is natuurlijk één bejaarde die het allerbest is in een vaccinatie ondergaan, en dat is Dolly Parton. Zij stak zelf een miljoen dollar in de ontwikkeling van het Modernavaccin, en deze week kreeg ze het toegediend. ‘Ik ben nu aan de beurt,’ zei ze – nóg meer respect dus, want ze is niet eens voorgedrongen met haar geld, roem en het feit dat ze bevriend is met een van de wetenschappers achter Moderna. Ze heeft keurig haar tijdslotje afgewacht.

Het mooist aan het vaccinprikfilmpje van Parton is dat zij een speciale top droeg voor die dag. Een indigoblauwe creatie met in de mouwen ter hoogte van beide bovenarm een sexy uitsparing. Of, nou ja, sexy, puur functioneel natuurlijk; zo kon Naji Abumrad, de met Parton bevriende arts, de naald zo in haar arm zetten zonder dat ze zich hoefde uit te kleden of haar mouwen onhandig hoefde op te stropen.

Deze les heeft Parton ongetwijfeld getrokken na de vele beelden van Hollywoodacteurs van weleer. Daar was de glamour ver te zoeken, als ze in hun rafelige witte onderhemd in de stoel van de arts zaten.

Na haar prik zong Parton op de melodie van JoleneVaccine, vaccine, vaccine, vac-ci-hi-hine.’

Hier komt geen seniorster meer overheen.

Meghan en Harry in 2018.  Beeld AFP
Meghan en Harry in 2018.Beeld AFP

Firma

Zondagavond zal Oprah Winfrey op de Amerikaanse zender CBS een interview met Harry en Meghan uitzenden over het Britse koningshuis. Winfrey bracht deze week vast spannende vooruitblikjes naar buiten, waarin ze bijvoorbeeld aan Meghan – uw sterrenkijker behandelt beroemdheden meestal bij hun achternaam, maar niemand weet hoe die van Meg en Har luidt – vraagt: ‘Were you silenttttt or were you silencccccced?’ (‘Zweeg je of werd je het zwijgen opgelegd?’)

Het interview lijkt de kers op de taart van het grote koningshuis-verlaten waar het stel al een tijd mee bezig is. In de trailer noemt Meghan het koningshuis ‘de firma’ en zegt ze: ‘Ik weet niet hoe ze na al deze tijd zouden kunnen verwachten dat wij ons stil zouden houden, terwijl de firma een actieve rol heeft gespeeld in het verspreiden van leugens over ons.’ Wij kennen de Queen niet, maar we zien haar in ons geestesoog nu een antiek porseleinen theekopje tegen de paleismuur smijten.

In parallelle ontwikkelingen heeft Buckingham Palace deze week een onderzoek over pesten aangekondigd; oud-personeelsleden hebben zich uitgesproken over het pestgedrag van Meghan. Ondertussen ligt Prins Philip nog in het ziekenhuis en zitten ze met die eeuwige Andrew, van wie net aangekondigd is dat hij niet bij het officiële 95ste verjaardagsfeest van de Queen mag zijn.

Gayle King, de beste vriendin van Oprah Winfrey, heeft al verteld dat Winfrey het gesprek met Meghan en Harry het beste interview vond dat ze ooit had gedaan.

En daar gaat alweer een theekopje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden