Column Aaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Özcan Akyol kijkt voorbij de Randstad, Raymond van Barneveld zoent met een dame in Devon

Iets over Gelderland

Het is een klacht die geregeld wordt gehoord: dat er in de media te veel aandacht wordt besteed aan wat er in de Randstad gebeurt. Die kritiek uitte Özcan Akyol nu ook in De wereld draait door, waarop Matthijs van Nieuwkerk hem uitnodigde om eenmalig de talkshow over te nemen met uitsluitend provinciale onderwerpen.

Uw sterrenkijker wil hier even bij opmerken dat het natuurlijk niet helemaal toevallig is dat in programma’s als DWDD vaak mensen uit de Randstad aan tafel zitten; dat is de plek waar veel acteurs, kunstenaars, misdaadverslaggevers en bijdehante advocaten zich nu eenmaal vestigen. Maar goed. Het is vast en zeker zo dat de redacties van die programma’s zich iets te veel in hun eigen bubbel begeven, zoals wij allen in deze verbubbelde wereld.

Akyol kreeg op Twitter veel positieve reacties op het plan. Zijn volgers droegen meteen ook enthousiast onderwerpen voor zijn eenmalige DWDD aan, zoals: het beheer van de Westerschelde, de aanleg van een dure tramlijn in Utrecht, een geheel in het Nedersaksisch gesproken toneelvoorstelling, iets – maakte niet uit wát – over Gelderland, en een ‘gerenommeerde klimaatveranderingsskepticus’ als gast aan tafel (die dan wel buiten de Randstad moest wonen, neem ik aan). Anderen opperden dat Van gewest tot gewest weer op tv moest komen.

Een andere volger twitterde tegen Akyol: ‘Goed dat je dit oppakt, klasse en ook klasse van Martijn. Gewoon doen, laat al die praters en mopperaars en ga ervoor en vraag ook input van niet Randstedelingen :).’ Dat is de ideale kijker voor dit programma: de kijker die Matthijs van Nieuwkerk gewoon Martijn noemt.

Özcan Akyol Beeld ANP

Vrouw met roze rolkoffer

Het is amper bekend gemaakt, maar het heeft nu al een eigen naam: de Barney-breuk. En dat is dus de scheiding tussen darter Raymond van Barneveld en zijn vrouw Silvia, met wie hij 25 jaar samen was – en de daaropvolgende mogelijke nieuwe relatie van ‘Barney’ met een mysterieuze, nog anonieme vrouw met een roze rolkoffer.

Het klinkt misschien een beetje onaardig, maar uw sterrenkijker was best verbaasd om te lezen dat de grote darter al járen bekendstond om zijn amoureuze escapades. Amoureuze escapades, die verwacht je bij een Ronaldo, een Tiger Woods, een willekeurige knappe fitte sportman, maar iets minder bij een grote, kale darter. Roem erotiseert, zullen we maar zeggen. Dat geldt voor darts dus blijkbaar ook.

Er blijken over al deze erotisering zelfs al hele verhalen in de pers te hebben gestaan, zoals in een Privé uit 2010 waarin het relaas van ‘minnares Heslie’ werd opgetekend, een vrouw die een one night stand met Van Barneveld zei te hebben gehad: ‘Zijn pijlen raakten meteen mijn hart.’

En nu zijn er de videobeelden uit een hotellobby in Devon, waar Van Barneveld openlijk zoent met een Nieuwe Vrouw met een roze rolkoffer, geopenbaard door The Sun. Diezelfde Sun had vorig jaar een interview met Barney waarin hij zei: ‘Ik wil niet klagen, ik verdien geld. Heb ik een gelukkig leven? Nee.’

Op die korrelige videobeelden lijkt dat tij te zijn gekeerd. Iets met harten en pijlen, dat is duidelijk.

Raymond van Barneveld Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden