ColumnAaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Lil’ Kleine vindt dat Nederlandse mannen zich slecht kleden en Gisele Bündchen over dé breuk met Leonardo

‘Zo exclusief wil ik het maken’. Beeld ANP Kippa
‘Zo exclusief wil ik het maken’.Beeld ANP Kippa

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Truien

Het is een wonderlijke ervaring als je enthousiast mee zit te knikken met dingen die Lil’ Kleine zegt in Glamour – maar het ís wel zo wat-ie zegt. Het is overigens ook een dikke vette open deur, namelijk dat Nederlandse mannen slecht gekleed gaan. En dan bedoelt Lil’ Kleine niet de gemiddelde stumper in de tram, maar zijn eigen collega’s, te weten het BN-gedeelte van de Nederlandse mannenwereld.

Uw sterrenkijker vond dat Lil’, of Kleine, zo u wilt, daar sprekende voorbeelden van had. Hij had naar een, ‘eh … nou laat ik het zo zeggen: een goed bekeken dagelijks programma’ gekeken – zo invoelend is hij, dat hij het programma niet bij naam noemt – en daar zag Kleine ‘prominente BN’ers díngen dragen: rode colbertjes met slangenleer, groene overhemden, babyblauwe jasjes op babyblauwe hemden’.

Als sterrenkijker is het dan je taak om te duiden welke BN’er wat droeg. Voor het rode colbertje met slangenleer nomineren wij Jan Siebelink of Peter R. de Vries, of misschien zaten ze allebei aan een talkshowtafel in deze wilde combi. Het groene overhemd vinden we moeilijker (Bart Chabot?), maar babyblauwe jasjes op babyblauwe hemden is weer makkelijk: dat moet Tijs van den Brink geweest zijn.

Kleine wil iets aan deze misstand doen, dus heeft hij zijn vriendin, Jaimie Vaes, een hele kledinglijn laten ontwerpen. ‘Dingen die ik zelf ook zou willen dragen, truien van vierhonderd gram en zo.’ O ja. Truien van vierhonderd gram. Dol op.

‘We gaan ook echt verkopen in heel mooie winkels’, meldt Kleine. ‘Toen de Bijenkorf belde, hebben we ‘nee’ gezegd, zo exclusief wil ik het maken.’ Dat is waar het heen moet met de Nederlandse man: dat hij truien van vierhonderd gram draagt die je nergens kunt krijgen.

Gisele Bündchen zocht naar mee diepgang.  Beeld Charles Sykes/Invision/AP
Gisele Bündchen zocht naar mee diepgang.Beeld Charles Sykes/Invision/AP

Diepgang

We hebben er veertien jaar op moeten wachten, maar eindelijk zijn we erachter waarom misschien wel het knapste stel van de 21ste eeuw uit elkaar is gegaan. Leonardo DiCaprio en Gisele Bündchen, bedoelen we.

Deze week – deze week pas! – kwam aan het licht waarom zij in 2005 hun relatie na vijf jaar verbraken. ‘Een gebrek aan diepgang’, stond er in de kop op nu.nl.

En dan is uw sterrenkijker zo’n slecht mens en zo bevooroordeeld dat ze het gebrek aan diepgang héél even aan Bündchen toeschreef. Want die is fotomodel en DiCaprio is acteur in ingewikkelde films. Maar het was dus juist andersom!

In 2005 ging Bündchen op zoek naar diepgang als alternatief voor sigaretten, drank en werk. ‘Niet langer wilde ik mezelf nog verdoven met roken, drinken en te veel werken. (…) Ik vroeg mezelf af of ik alleen was in mijn zoektocht naar meer diepgang en of hij dezelfde bleef. Uiteindelijk was het antwoord daarop helaas ja.’

DiCaprio kwam nooit meer over deze breuk heen, denken wij, want hij verruilde Bündchen voor een eindeloze reeks sterk op haar lijkende supermodellen. Zelf werd hij overigens, zoals het grote mannelijke filmsterren in de traditie van Marlon Brando betaamt, alsmaar dikker en baardiger.

Tweede bewijs dat hij nooit meer helemaal over zijn Gisele heenkwam: in hetzelfde nieuwsbericht staat dat DiCaprio Bündchen meenam naar de Oscars van 2005. ‘Later nam de acteur nooit meer een vriendin mee naar een awardshow.’ Ja, grote Hollywoodacteurs zijn ook maar mensen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden