EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: La Groothuizen gebruikt haar stem en Madonna haar wandelstok

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites. 

Angela Groothuizen,Beeld ANP Kippa

Tafeltje
Je hebt er een Angela Groothuizen voor nodig om de waarheid over het BN’erschap te horen, want Angela Groothuizen, dat is inmiddels al jaren bekend, is gewoon bloedeerlijk. Een interview op Radio 2 dat zij deze week gaf zat weer vol heerlijke truth bombs van La Groothuizen, waaronder een verhaal over haar ontslag bij de Avro, ooit: ‘Ik was de enige die scoorde, en het was vlak voor de Kerst. Maar ze wilden vernieuwen en verjongen. Ik werd vervangen door Karel van der Graaf, die tien jaar ouder was.’

Ook vertelde ze dat ze weleens misbruik maakt van haar bekendheid. Bij het reserveren in restaurants. ‘Als ik bel en zeg: ‘U spreekt met Angela Groothuizen, heeft u nog een tafeltje?’, wordt er heel vaak nog snel een tafeltje bijgezet.’ Dat geldt ongetwijfeld voor talloze bekendheden, maar een grote jongen die het toegeeft.

Er is echter nog een ander voordeel aan Angela Groothuizen zijn, dat zelfs in het buitenland opgaat. Zij blijkt te beschikken over iets wat zij een ‘belangrijke stem’ noemt. ‘Zelfs in New York, waar ze me niet kennen, werkt dat soms. Ik doe mijn stem dan heel laag, dan denken ze blijkbaar dat ik iemand ben. Op de één of andere manier krijgen we dan altijd een goede tafel.’

En zo zie je, ook als gewone sterveling: je hoeft niet per se beroemd te zijn om ergens een goed tafeltje te krijgen. Je kunt ook gewoon je belangrijke stem opzetten. Als je daarover beschikt. Waarvoor je misschien in de eerste plaats beroemd moet zijn.

Madonna.Beeld EPA

Wandelstok
Iemand die, vermoeden wij, veel gemeen heeft met Angela Groothuizen, is Madonna. Nog steeds aan het werk, bijna even oud, zo vief als een hoentje, al is Madona wel minder van de waarheid vertellen dan Angela (u herinnert zich wellicht Madonna’s zeer valse zangpartij op het Songfestival vorig jaar, waarna ze zelf een filmpje plaatste van het optreden met geheel nieuw ingezongen zang, nu wel zuiver).

Madonna had, zoals meer mensen van boven de 60, veel last van heup en knie, maar ze was ook op tour, compleet met ooglap, militaire laarzen en gloednieuwe toyboyvriend (25 jaar, achtergronddanser, u kent het wel).

Op last van de dokter moest ze maandag een concert cancelen, maar daarna besloot ze toch weer door te gaan met optreden. Ze kondigde dit op Instagram aan middels een foto van haar wandelstok.

Haar wandelstok! Oké, hij had een knop met een doodshoofdje erop, maar het was toch gewoon een wandelstok.

Sterren (ook vrouwelijke) mogen dus inmiddels zo oud zijn dat ze hun wandelstokken gewoon kunnen etaleren op Instagram. Straks kunnen rollators, kunstgebitten en plastic heupen ook in de wereld van de glamour – wellicht bedrukt met een doodskop of bliksemschicht, maar toch.

Of misschien is dit iets waar alleen Madonna mee wegkomt. Die laat zich echt nooit vervangen door Karel van de Graaf.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden