Column Aaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Kim Kardashian heeft een draagmoeder en Rihanna een ‘moeilijke’ vader

Het is echt weer iets voor de sterren om in één klap de voor- én nadelen van het hebben van een geheime draagmoeder te tonen. Ja, een geheime surrogaatmoeder, dat is een ding onder sterren. Je mag zelf niet zwanger worden om medische redenen, je vindt een draagmoeder, maar de zwangerschap van die draagmoeder houd je een tijd geheim.

Sarah Jessica Parker, Tyra Banks, Elizabeth Banks, Jimmy Fallon, Nicole Kidman, Lucy Liu: allemaal kinderen gekregen via draagmoeders. Het gebruik gaat terug naar de oertijd van de celebrities – Peggy Bundy van Married… With Children kreeg ook een kind via een draagmoeder.

Maar dan word je dronken en vertel je per ongeluk aan iemand dat je een kind krijgt via een draagmoeder en ligt het nieuws op straat. Dit overkwam Kim Kardashian na haar kerstfeestje, het enige feest, volgens zichzelf, waar ze ooit dronken was geweest. Daar kletste ze door dat er een draagmoeder rondloopt die haar vierde kind al bijna voldragen heeft.

Je kunt als ster met een draagmoeder dus stomdronken worden op je kerstfeestje terwijl je in verwachting bent (voordeel!) maar je vertelt door die dronkenschap aan een roddelige kennis dat er een kind op komst is (nadeel!).

Je zou verwachten dat Kim Kardashian boos is over het doorvertellen, maar integendeel; ze vertelt er blijmoedig over in talkshows. Ze weet niet eens meer aan wíé ze het had verteld, zo starnakel was ze! Hilarisch.

Nu klinken we misschien cynisch, maar je zou – gezien het feit dat Kardashian een menselijke pr-machine is – haast denken dat ze het een klein beetje per ongeluk expres heeft verteld.

Overigens vertelde ze deze week ook dat haar man, Ye West, zeven kinderen wil, dus er komen nog een hoop loslippige kerstfeestjes aan.

Al bijna voldragen Beeld NBCU Photo Bank via Getty Images

Lief

Het is een handige achternaam, moet Ronald Fenty, de vader van Rihanna, hebben gedacht. Hij boekte onder de naam Fenty Entertainment – bijna dezelfde naam als Rihanna’s cosmeticamerk Fenty Beauty – optredens voor Rihanna zonder dat zij daar van wist. Nu sleept ze hem voor de rechter, terwijl ze wel, meldt de Daily Mail, on speaking terms wil blijven.

Dat vinden wij lief van Rihanna, want het was niet alsof haar vader, meerijdend op de door haar beroemd geworden achternaam, een paar vage nepschnabbels voor haar boekte. Nee, er wordt gezegd dat hij een gehele tournee door Latijns-Amerika voor Rihanna had geboekt, met opbrengsten van vijftien miljoen dollar, en twee optredens in Amerika, voor vier ton.

U raadt het al, we hebben het hier over het type Moeilijke Vader dat veel sterren – Amy Winehouse, Meghan Markle, en ongetwijfeld vele anderen – hebben. In haar jeugd zag Rihanna hoe haar vader haar moeder mishandelde. In 2008 stuurde Rihanna hem naar huis omdat hij dronken in haar tourbus zat. In 2013 betaalde ze een halve ton, zodat hij naar een kliniek kon om van zijn verslavingen af te komen. In 2014 moest ze hem er weer uit laten gooien, omdat hij bij haar Diamond Ball zo dronken werd dat hij over de rode loper viel.

Misschien moet Rihanna een praatgroep met Meghan Markle beginnen. Misschien moet ze haar vader in de ban doen. Maar dat is moeilijk; moeilijker dan popster, sekssymbool, behaler van allerlei nummer 1-hits en verkoper van 30 miljoen platen zijn.

Misschien een praatgroep beginnen Beeld WireImage
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.