EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Kanye West meldt zich vast voor 2024 en de vader van Lady Gaga komt er niet uit met Trump

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kanye West en Lady Gaga

Aaf Brandt Corstius
Kanye West. Beeld Getty Images
Kanye West.Beeld Getty Images

Speerpunt

Kanye West heeft ongeveer 60 duizend stemmen gekregen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat is veel, als je bedenkt dat hij een officieel krankzinnig verklaarde rapper/modeontwerper is. Maar het is weinig, als je bedenkt dat de vorige winnaar van de verkiezingen (en misschien ook van de huidige; dit stukje wordt een dag eerder geschreven) een realityster was.

West twitterde op de verkiezingsdag: ‘God is zo goed. Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven gestemd in de presidentsverkiezingen, op iemand die ik volledig vertrouw: mezelf.’ Vervolgens filmde hij hoe hij zijn stembiljet invulde en invoerde in de computer. De rest van de dag liet hij op willekeurige momenten ook andere dingen weten, meestal in een korte zin, zoals: ‘Er slapen mensen op parkeerplaatsen.’ Het was onduidelijk of dit een speerpunt in zijn verkiezingsprogramma was of gewoon een observatie.

Later op de dag, toen toch bleek dat Biden en Trump meer kans maakten, kondigde hij vast aan dat hij over vier jaar weer meedoet met de tekst: ‘Kanye 2024.’

Jennifer Aniston twitterde dinsdag: ‘Het is niet grappig om op Kanye te stemmen. Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Gedraag je alsjeblieft verantwoordelijk.’ West twitterde aan haar terug: ‘Friends was ook niet grappig.’

Hij schaart zich hiermee in een inmiddels rijke traditie van Amerikaanse presidenten die in tweets primair en agressief reageren op, welnu, alles. Wat dat betreft maakt hij in 2024 vast nog wel een kans.

De verkiezingen leidden tot onenigheid en verwarring. Ook in showbizzland. Zo zou de vriendin van rapper Lil Wayne hun relatie hebben verbroken nadat hij deze week Trump had ontmoet en daarvan een foto deelde, waarbij hij schreef dat ze ‘een geweldige meeting’ hadden gehad. Lil Waynes vriendin Denise Bidot schreef vervolgens ‘Soms is houden van niet genoeg’, op haar Instagramaccount, om het account vervolgens te wissen. Daarna kwamen er geruchten op gang dat hun relatie uit was, die zij weer ontkende. Complex!

Lady Gaga Beeld Getty Images
Lady GagaBeeld Getty Images

Vader

In de familie Gaga vond een soortgelijke Trumpaanhang/Twitterwis plaats. Lady Gaga werd door Trump al eens ‘niet al te best’ genoemd, en maandag sprak hij zich opnieuw tegen haar uit omdat zij zich achter Biden had geschaard. ‘Ik kan jullie zo veel verhalen vertellen over die vrouw, echt, geloof me. Jon Bon Jovi is net zo’n geval. Altijd als we elkaar tegenkomen dan kust hij de grond waarop ik loop en zegt hij: ‘Oh, mister president dit, oh, mister president dat.’’

Ondanks deze vijandigheid plaatste Gaga’s eigen vader onlangs een tweet die ‘Trump 2020’ luidde. Vervolgens wiste hij die, maar twitterde: ‘Het is misschien opgevallen dat mijn politieke en spirituele opvattingen verschillen.’ Ook dat bericht verwijderde hij. Verwarrend!

Gaga trok zich van deze controverse niets aan en trok haar oude vleesjurk weer eens aan, om haar volgers te bedanken dat ze hadden gestemd.

Overigens kwam uw sterrenkijker er toen achter dat de vleesjurk een eigen Wikipediapagina heeft, met 34 voetnoten. En dat is de opsteker van dit ingewikkelde verhaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden