AAF LEEST STERREN Donderdag 20 december

Aaf leest sterren: Gordon haalde Ryk naar Nederland en stuurde hem subiet weer terug, en Robbie Williams wint de kelderoorlog

Gordon, Gordon, Gordon toch

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites. 

Sierpaard

‘Ryk is mijn engel. Het is pril, maar het voelt zo goed. Deze jongen maakt mij zo gelukkig. Eindelijk lijk ik iemand gevonden te hebben die wel goed bij zijn hoofd is.’ Tja, dat zijn al omineuze woorden, en dan helemaal als je ze optekent uit de mond van Gordon.

Het was dan ook maar een paar dagen later dat Gordon over zijn gloednieuwe liefde Ryk aan Story verklaarde: ‘Opnieuw had ik te maken met een instabiel mentaal wrak.’

Gordon, Gordon, Gordon toch. Hij had Ryk (24), een Zuid-Afrikaanse lookalike van de jonge Mick Jagger, maar dan verlopener, deze zomer leren kennen in Kaapstad. Ryk jongen wist niets, zei Gordon, van Gordons enorme beroemdheid in Nederland, maar viel gewoon op de persoon Gordon, die in een nachtclub aan de bar zat. ‘Het leuke is dat ik in Kaapstad, waar ik een appartement heb, een anoniem bestaan leid. Dan zit ik aan een bar, niemand die mij daar kent en heb ik gewone praat met een heel leuke vent.’

Die leuke vent vloog hij over naar Nederland, waar hij volgens Metro meteen een kerstfotoshoot voor de media van ‘het sierpaard en de nachtegaal’ arrangeerde in zijn huis. Thema: mijn nieuwe liefde. Bij die shoot is echter iets ernstig misgegaan, want de nacht bracht Ryk door in een hotel en binnen 24 uur vloog hij weer terug naar Zuid-Afrika. Niemand weet waarom. Maar er ging iets mis bij de kerstshoot, zoveel is duidelijk.

Eind van dit kerstverhaal is dat Gordon in zijn eentje kerstinkopen is gaan doen in Londen.

En hoewel je dat ergens wel had kunnen zien aankomen, is het sneu. Waarom is hij toch niet gewoon met die bakfietsvader uit Gordon gaat trouwen getrouwd?

Zwembad

De mega-basement battle, zoals het in de Britse pers wordt genoemd, oftewel de megakelderruzie, is gewonnen door Robbie Williams. Al eerder rapporteerde ik in deze rubriek over de megakelderruzie, een nieuwtje in de categorie ‘je denkt dat beroemdheden een heerlijk leven hebben, maar zij hebben dus ook gewoon vervelende burenruzies – met andere beroemdheden!’.

Het zat zo: Robbie Williams was in Londen naast Jimmy Page (van Led Zeppelin) komen wonen en wilde, zoals veel rijke Londenaren, een enorme kelder onder zijn huis laten graven voor het broodnodige zwembad. Page, die in het buurhuis Tower House woont, een gotisch soort van kasteel dat op de monumentenlijst staat, was echter bang dat bij hem de boel dan half zou instorten. En daar ruziën de twee sterren nu al vijf jaar over.

Deze week heeft de gemeente besloten dat Williams zijn kelder mag gaan bouwen. Het is veilig, vonden de ambtenaren, en ze hebben Page zelfs een speciale app op zijn telefoon beloofd waarmee hij in de gaten kan houden of de trillingen van de verbouwing niet te heftig zijn. Handig.

Uw sterrenkijker heeft eens even goed alle situatieschetsen op The Daily Mail bekeken, en geconstateerd dat de heren maar 13 meter bij elkaar vandaan wonen. Wat is dat voor armoedig gedoe? Waarom kopen deze mensen niet gewoon een lekkere lap grond ergens?

Gotisch soort van kasteel Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden