ColumnAaf leest sterren

Aaf leest sterren: de kracht van Pamela Anderson en Paris Hiltons tweelingwens

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Pamela Anderson en Paris Hilton.

Pamela Anderson. Beeld Getty
Pamela Anderson.Beeld Getty

Kracht

Pamela Anderson, die voor mensen die haar kennen uit het Baywatch-tijdperk overigens veranderd is in een onherkenbare versie van zichzelf, verlaat de sociale media. Wij hadden haar bestaan daar eigenlijk niet opgemerkt, maar ze had er een account, bevolkt door louter overbelichte selfies, met bijvoorbeeld een lief geitje, een pistool in haar hand of knielend in de tuin in een erg kleine spijkerbroek en een margrietje in haar hand.

Anderson verlaat de sociale media, kondigde ze in haar laatste Insta-post aan, want: ‘Ik word werkelijk geïnspireerd door lezen en in de natuur zijn.’

Ja, dat is inderdaad wat anders dan urenlang doelloos langs plaatjes scrollen daar kan niemand het mee oneens zijn. Het lijkt in haar laatste bericht alsof Anderson stiekem, omdat anders bepaalde duistere krachten het opmerken, aan haar volgers probeert te vertellen dat ook zij er beter aan doen niet meer op dit type media rond te hangen.

‘Laten we hopen dat jullie de kracht en inspiratie vinden om jullie doel na te jagen, en dat jullie proberen om niet verleid te worden door verspilde tijd. Dat is wat ZIJ willen en gebruiken om geld te verdienen. Controle over je hersenen.’

Ze heeft een punt.

Het vreemde is dat Anderson dan weer afsluit met een gigantisch arsenaal aan hashtags, toch een beetje de taal van degenen die controle over je hersens willen. De hashtags #life, #nature, # love komen allemaal voorbij, en ook #nofacebook en #notwitter, afgesloten met#pamelaanderson. Misschien is dat pure ironie. We denken eigenlijk van niet.

Paris Hilton. Beeld WireImage
Paris Hilton.Beeld WireImage

Tweeling

Sterren praten steeds openlijker over het hebben van vruchtbaarheidsproblemen en aanpalende zaken als ivf, en dat is een positieve ontwikkeling. Want dat is de functie van beroemdheden in het leven; dat wij, als plebs, kunnen denken: als zij die lastige problemen hebben, kunnen wij ze ook aan, en als zij er open over praten, dan durven wij dat ook.

Maar Paris Hilton legt deze nieuwe openheid op een heel eigen manier uit, en vertelde deze week in de podcast The Trend Reporter With Mara over het feit en met haar vriend Carter Reum een ivf-traject wil ingaan. Want: ‘Dan kan ik een tweeling krijgen als ik dat wil’ en ‘Ik wil een jongetje en een meisje als tweeling.’

Een jaar geleden maakte Hilton de documentaire This Is Paris, een gevoelige film waarin ze vertelde hoe ze als tiener was mishandeld op een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen, waarna de wereld haar minder zag als een verwende blonde erfgenaam met zeven poedels. Een imagoswitch. Maar als je dan zegt ‘Ik wil een tweeling. Een jongetje en een meisje’, tja, dan ben je acuut weer de verwende blonde erfgenaam met zeven poedels.

Hilton heeft dat zelf niet door. Een jaar geleden, al voordat ze haar tweeling actief besteld had, vertelde ze al: ‘Ik heb de naam voor baby London al, dat is het meisje, en ik probeer een naam voor het jongetje te bedenken.’

Iets met een stad?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden