EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Dave Roelvink vindt zijn Lamborghini-crash vooral leip en Lil’ Kleine ontvolgt

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Dave Roelvink en Lil’ Kleine.

Aaf Brandt Corstius
Dave Roelvink. Beeld ANP
Dave Roelvink.Beeld ANP

Waggie

Op zich weinig shockerend: Dave Roelvink had een Lamborghini van drie ton in de prak gereden. Roelvink heeft eerder met dit bijltje gehakt, De Telegraaf noemt dit al geroutineerd ‘zijn doldrieste rijstijl’.

Wat uw sterrenkijker triggerde in het nieuwsbericht, was dat Roelvink de auto bleek te hebben geleend van een vriend die Mo Bicep heette. Mo Bicep: intrigerende naam. Mo klonk Arabisch, Bicep eerder Turks of Slavisch. Of was het een artiestennaam?

Natuurlijk was dat het. Mo Bicep bleek een celebrity op zichzelf, een man met flinke biceps, die handel dreef in eiwitshakes en sportkleding en ook deed aan vloggen en algeheel influencen.

Mo Bicep reageerde op zijn YouTube-kanaal op het in de prak rijden van zijn Lamborghini zoals weinig andere Lamborghini-eigenaren dat zouden doen: erg vriendelijk. Hij was allang blij dat Roelvink niet dood was, benadrukte hij. Roelvink, in een kort na het ongeluk opgenomen FaceTime-gesprek met Bicep, reageerde eerder bot.

Het woord ‘sorry’ viel niet, wel vaak het woord ‘leip’. Als Bicep voor de zoveelste keer zei dat hij jaren voor had gewerkt voor zijn auto, maar evengoed dolblij was dat de wagen kapot was en niet Roelvink, zei Roelvink alsmaar: ‘Leeeeeeip.’ Of, op geamuseerd-verbaasde toon: ‘Een waggie van drie ton in de prak, man. Leeeeeeeeeip.’

‘Je hebt geen alcohol op, toch bro?’, vroeg Bicep voor de zekerheid. ‘Nee, sowieso niet’, antwoordde Roelvink. Hij was dus nuchter! Dan kún je op het woord ‘sorry’ komen. Maar misschien is dat niet leip.

Lil’ Kleine. Beeld ANP
Lil’ Kleine.Beeld ANP

Ontvolgd

We moeten even doorpakken op een bericht dat hier eerder behandeld is: de mogelijke breuk tussen Lil’ Kleine en zijn vrouw Jaimie Vaes. Geruchten over die breuk ontstonden toen Kleine en Vaes elkaar hadden ontvolgd op Instagram. En dat doe je niet zomaar, toch?

Deze week werd duidelijk hoe het zat: de twee hadden ruzie gehad, en elkaar tijdelijk ontvolgd. Dat vertelde Kleine in RTL Boulevard. ‘We zijn nog steeds samen, maar volgens mij in dit leven in 2020 heb jij ook weleens iemand ontvolgd. Dat gebeurt gewoon en meer was het niet. Ja, ik vind het zo kinderachtig allemaal.’

Even los van hoe kinderachtig dit is, en hoe kinderachtig het op zich is om je vrouw te ontvolgen als je ruzie hebt – hoeveel mensen in dit leven in 2020 ontvolgen hun partner tijdens een ruzie? Is dat inderdaad gebruikelijk? Dat je zegt: ‘Ik heb het helemaal gehad met jou! Ik ontvolg jou!’ En dan met zo’n ferm gebaar van je wijsvinger op het knopje ‘Niet meer volgen’ drukken.

Waarna je, als de ruzie geluwd is, in plaats van goedmaakseks of een kusje erop, gezamenlijk weer drukt op het knopje ‘Volgen’ en ‘Ook volgen’.

Misschien was dit alles een gevolg van de quarantaine. In die tijd kon je niet woedend de deur uitstampen om urenlang in een café boos te gaan zitten zijn. Ontvolgen was de enige optie. In dit leven in 2020.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden