EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: dansfilmpjes met prinsen en Dolly Parton doneert royaal aan coronavaccin

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Eloise van Oranje-Nassau en Dolly Parton.

Aaf Brandt Corstius
 Eloise van Oranje-Nassau. Beeld Hollandse Hoogte / MMP
Eloise van Oranje-Nassau.Beeld Hollandse Hoogte / MMP

Golvend

Gravinfluencer – wij kenden de term nog niet. Het is zaak hem goed uit te spreken: gravin-fluencer, en niet grav-influencer, zoals uw sterrenkijker het woord aanvankelijk opvatte, zonder te weten wat grav was.

U raadt het al: de gravinfluencer is volgens De Telegraaf Eloise van Oranje-Nassau, de jonge vrijgevochten vrouw die zich al rokende liet vastleggen door paparazzi en een levendige Instagramaccount vol selfies beheert.

Deze week plaatste Van Oranje-Nassau op haar TikTok een dansfilmpje van zichzelf met haar ouders. Het filmpje verwijderde ze even later, maar gelukkig hebben we de Telegraaf, die beeldend opschreef wat er te zien was: ‘Constantijn maakte een golvende beweging met zijn handen in elkaar gevouwen en Laurentien knikte op de beat mee.’ Bovenaan in beeld stond: ‘Show the thing that made you famous.’

Prins Constantijn twitterde na het verschijnen van het filmpje: ‘Dochters en social media... zucht.’ Later was het dus weg.

Zoals dat gaat bij het moderne koningshuis was moeder Laurentien niet te beroerd om in Beau verantwoording af te leggen over het sociale mediagebruik van haar dochter. ‘Ze is achttien en een volwassen jonge vrouw’, zei ze. ‘Het leven is een leerproces, ook voor haar. Kijk hoe vrolijk ze is, ze viert het leven. Het belangrijkste is die authenticiteit. En dat gaat goed.’

Dit vindt uw sterrenkijker veel shockerender dan dansfilmpjes met prinsen: dat in de koninklijke familie authenticiteit wordt opgevat als een verworvenheid die ‘goed kan gaan’.

Dolly Parton.  Beeld Getty Images
Dolly Parton.Beeld Getty Images

Vaccin

Dolly Parton was opvallend veel in het nieuws deze week: als medefinancier van het coronavaccin dat wellicht de wereld gaat redden én als sekssymbool van 74.

Dat laatste is niet verbazingwekkend, dus daar komen we zo op terug. Even over het Partonvaccin.

Zelden zal het in de New England Journal of Medicine over Dolly Parton gaan, maar de afgelopen week wel, want zij doneerde in april 1 miljoen dollar aan het Vanderbilt University Medical Center. Wetenschappers van dat centrum werkten mee aan sinds korte tijd beroemde, want hoopgevende, vaccin van Moderna.

Parton was er vroeg bij, want ze blijkt hartstikke ingevoerd in de medische wereld. In april vertelde ze aan de pers: ‘Mijn oude vriend dokter Naji Abumrad, die al jaren onderzoek doet voor Vanderbilt, vertelde me dat ze een aantal opwindende vooruitgang boekten in het onderzoek naar een middel tegen het coronavirus.’ En uw sterrenkijker maar denken dat Dolly Parton alleen omging met banjospelers en bergbewoners ergens diep in Tennessee.

Met zoveel voorkennis zou uw sterrenkijker ook 1 miljoen doneren. Als ze Dolly Parton was. Ze zou dan trouwens ook 24 uur per dag Jolene voor zichzelf zingen met die hemelse stem, maar dat is even niet belangrijk voor dit verhaal.

Sekssymboolgewijs gaat het ook goed met Dolly Parton: deze week lekte het gerucht uit dat zij op haar 75ste verjaardag op de cover van Playboy zal staan. ‘Misschien,’ reageerde Parton op het nieuws. ‘Mijn borsten zijn nog steeds hetzelfde.’ Opnieuw: zoveel medische kennis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden