EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Armie Hammer is misschien 100% kannibaal en Ricky Gervais denkt niet dat hij veel indruk zou maken in de ruimte

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Armie Hammer en Ricky Gervais.

Aaf Brandt Corstius
Armie Hammer. Beeld Getty Images
Armie Hammer.Beeld Getty Images

Smikkelen

Hoe vaak gaat een film niet door vanwege vermeend kannibalisme? Misschien wel nooit. Tot nu dan: acteur Armie Hammer trok zich deze week terug uit de film Shotgun Wedding omdat hij wordt beticht van kannibalisme. Het is weer eens wat anders dan seksuele intimidatie.

Hammer ontkent de berichten, maar trekt zich terug uit de film omdat hij zijn kinderen tijdens deze ophef niet maandenlang alleen wil laten.

Volgens berichten die uitlekten via het anonieme Instagram-account House of Effie schreef Hammer via Instagram aan een vrouw dat hij haar bloed wilde drinken en ‘honderd procent een kannibaal’ was. Kun je ook voor vijftig procent een kannibaal zijn, is dat iets wat je een beetje kunt doen? Eenmaal begonnen aan het opeten van iemands arm ben je toch wel een kannibaal, lijkt mij. Maar goed, kniesoor.

Het is vreemd dat in deze tijd het kannibalisme, of mensen verdénken van kannibalisme, in opmars lijkt te zijn. Het zal wel iets te maken hebben met internet en de duistere krochten die daarin als vanzelf ontstaan. Zo kwamen er vorig jaar in augustus ook roddels los over een kannibalistisch restaurant in Los Angeles, waar onder anderen Chelsea Clinton en Meryl Streep regelmatig zouden zitten smikkelen. Dit bleek een hoax.

De enige licht-kannibalistische trend die we kunnen ontwaren onder beroemdheden, is dat zij – Chrissy Teigen, Kim Kardashian – regelmatig hun eigen placenta opeten. Maar die is feitelijk gezien van jezelf, dus dat is meer zoiets als nagelbijten.

Ricky Gervais. Beeld Getty Images
Ricky Gervais.Beeld Getty Images

Maan

Een tijdje geleden ontstond onder cabaretiers en comedians het idee om in vliegtuigen te gaan optreden. De gedachte was dat mensen nog wel in een vliegtuig mochten zitten, maar niet in een theater. Waarom dan niet de microfoon van de purser overnemen en gewoon weer eens je beroep uitoefenen, dachten deze artiesten.

Het kwam er niet van, maar het idee verbleekt bij wat Ricky Gervais deze week aan The Sun vertelde: hij was door een groep multimiljonairs benaderd om op te treden in de ruimte. Tijdens een commerciële ruimtereis.

Dit idee geeft inzicht in de verwende geest van multimiljonairs: ze zijn bereid om enorme bedragen neer te tellen om mee te mogen op een ruimteschip en daar willen ze dan ook nog topentertainment bij. Meer dan een pakje Wicky en een paar boterhammen heb je toch niet nodig als je de aarde van veraf kunt zien?

Dit voelde Gervais, topentertainer, ook aan. Hij zou het zeker verliezen van, bijvoorbeeld, de maan. ‘Deze mensen hebben 300.000 dollar betaald om de ruimte in te gaan en rond te kijken. En dan zeggen ze: ‘Hier is Ricky Gervais die tien minuten optreedt.’’

Overigens vindt hij ruimtereizen sowieso onzinnig. ‘Je kunt daarboven niets zien wat je van hieruit niet kunt zien. Het is hetzelfde als wanneer ik uit mijn stoel opsta, wegloop en dan zeg: ‘Ik kan die stoel van hieruit zien.’ Maar je zat net zélf in de stoel.’ Verfrissend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden